Τουρισμός

Παραχωρείται στο δήμο Χερσονήσου για 43 χρόνια η μαρίνα Μαλίων


Τη σύμβαση παραχώρησης χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Μαλίων, στο Δήμο Χερσονήσου, υπέγραψε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ικανοποιώντας ένα σημαντικό αίτημα των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας για να ολοκληρωθεί και να προχωρήσει το σημαντικό αυτό αναπτυξιακό τουριστικό έργο.

Η υπογραφή έγινε στο υπουργείο Τουρισμού από κοινού με το Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Γιάννη Μαστοράκη παρουσία της Γενικής Γραμματέως Τουρισμού κας Γεωργίας Καραστάθη, του βουλευτή Ηρακλείου κ. Σωκράτη Βαρδάκη, της Διευθύντριας του Γραφείου Υπουργού και Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του ΕΟΤ κας Αγγελικής Χονδροματίδου και της αν. Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών κας Αλεξάνδρας Παπαλιάκου.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Χερσονήσου ευχαρίστησε την κα Κουντουρά, τους συνεργάτες της και τα στελέχη του υπουργείου, για την άμεση ανταπόκρισή τους και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών.

Το υπουργείο τονίζει ότι βάσει των ενεργειών της κας Κουντουρά, που προέβη στην σχετική νομοθετική ρύθμιση το Δεκέμβρη του 2018, άνοιξε ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης. Η μαρίνα Μαλίων παραχωρείται στο Δήμο Χερσονήσου για 43 χρόνια.