Ενέργεια

Παράταση στη Χαλυβουργική δίνει η ΔΕΗ


Νέα διορία παρέχει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στην Χαλυβουργική προκειμένου εξευρεθεί λύση σχετικά με την αποπληρωμή του χρέους της εταιρίας, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής, Δημήτρη Σκινδήλια, να δεσμεύεται ότι θα υποβάλει νέες προτάσεις μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: "Η διοίκηση της ΔΕΗ εξαντλώντας κάθε περιθώριο συνεννόησης με τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ κάλεσε σήμερα στα γραφεία της το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Σκινδήλια, για την εξεύρεση λύσης για το υπέρογκο χρέος των 31,8 εκατ. Ευρώ, και τον τερματισμό της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της μη πληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών. 

Ο κ. Σκινδήλιας δεσμεύθηκε ότι μετά από σχετική συνεννόηση με την ιδιοκτησία της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ θα υποβάλει στη ΔΕΗ σοβαρές προτάσεις την ερχόμενη Δευτέρα 10.12.2018. 

Κατόπιν των ανωτέρω η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε ότι οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς την εν λόγω εταιρεία μετατίθεται για τη Δευτέρα 17.12.2018. 

Παράλληλα κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για το πρόβλημα. 

Η Διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει την ελπίδα, ότι εφόσον επιδειχθεί η επιβαλλόμενη υπευθυνότητα εκ μέρους της ιδιοκτησίας της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί λύση. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του", κατέληξε η ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα στη διαχείριση της εταιρίας, καθώς για αυτήν ερίζουν ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και τα δύο παιδιά του, Παναγιώτης και Γιώργος.