Χρηστικά

Παράταση παίρνει το Κτηματολόγιο στο Ηράκλειο


Με το Κτηματολόγιο να ολοκληρώνεται, αποφασίστηκε να παραταθεί η προθεσμία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές της Π.Ε. Ηρακλείου.

Η τρέχουσα διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αφορά μόνο νέες περιοχές, που για πρώτη φορά εντάσσονται στο πρόγραμμα του Εθνικού Κτηματολογίου.

Σε όσες περιοχές οι ιδιοκτήτες υπέβαλαν δήλωση σε προγενέστερο χρόνο, δεν απαιτείται να επανέλθουν με νέα δήλωση και, ακόμα και εάν το επιχειρήσουν,  αυτή δεν παραλαμβάνεται, ούτε από το ηλεκτρονικό σύστημα, ούτε από τα κατά τόπους γραφεία συλλογής δηλώσεων.
 
Προς αποφυγή ταλαιπωρίας και για  έγκυρη ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τις περιοχές ενδιαφέροντός τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktimatologio.gr (Μηχανή Αναζήτησης: Επιλογή Νομού/Περιοχής) και:

 • να επιβεβαιώσουν τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και λήξης των προθεσμιών υποβολής δήλωσης, καθώς και τον τόπο και τον τρόπο υποβολής.
 • να ενημερωθούν για όλες τις σχετικές λεπτομέρειες σε όσες περιοχές οι εργασίες κτηματογράφησης έχουν ολοκληρωθεί παλαιότερα.
   

Επίσης, παρατείνεται, μέχρι την 27η Μαΐου 2019, μετά από απόφαση του Ελληνικού Κτηματολογίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού,  όπως αναφέρονται αναλυτικά πιο κάτω.

Οι πολίτες καλούνται  να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr
 
Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική. Οι περιοχές στις οποίες παρατείνεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και το αρμόδιο γραφείο εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

Παράταση για κατοίκους εσωτερικού μέχρι την 27η Μαΐου 2019.
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:

Στους Καλλικρατικούς Δήμους Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών - Αστερουσίων και Βιάννου.
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ: ΠΑΡΛΑΜΑ & ΕΥΑΡΕΣΤΟΥ 5, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΟΦΥΡΟΣ, ΤΚ 71410, ΤΗΛ.: 2810 372659.
 
ΩΡΑΡΙΟ:

 • ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:00 ΜΕ 16:00
 • ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 ΜΕ 20:00


ΑΘΗΝΑ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΛΕΩΦ. ΒΕΪΚΟΥ 137, ΓΑΛΑΤΣΙ

ΩΡΑΡΙΟ:

 • ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:00 ΜΕ 16:00
 • ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 ΜΕ 20:00

Γενικές Πληροφορίες:

 • Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 15:30 
 • στο τηλέφωνο 210-6505600
 • και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr