Τράπεζες

Παραμένει "κρατική" η Attica Bank- Με 9,87% η Ellington- Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά


Με την είσοδο της Ellington ως στρατηγικού επενδυτή με ποσοστό 9,87%, διαφοροποιείται πλήρως η μετοχική σύνθεση της Alpha Bank, μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ. Πάντως η τράπεζα παραμένει κατά βάση “κρατική” καθώς το ΤΧΣ διατηρεί συμμετοχή 61,57%, ενώ τα δύο ασφαλιστικά Ταμεία (ΤΜΕΔΕ και ΕΦΚΑ) συνεχίζουν να κατέχουν συνολικά το 25%.

Περιορίζεται δραστικά η συνολική συμμετοχή μικρομετόχων, οι οποίοι διέθεταν περίπου 8% προ της ΑΜΚ και τώρα συγκεντρώνουν μόλις 2,25%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η τράπεζα, με άσκηση δικαιωμάτων καλύφθηκε το 89,77% της ΑΜΚ.

  •  Το ΤΧΣ κάλυψε το 62,81% (από 68,23% που του αναλογούσε βάσει της μέχρι τώρα συμμετοχής του. Ετσι το ποσοστό του διαμορφώνεται σε 61,57% μετά την ΑΜΚ.
  • Το ΤΜΕΔΕ και ο ΕΦΚΑ άσκησαν το σύνολο των δικαιωμάτων τους, διατηρώντας τα ποσοστά που κατείχαν μέχρι τώρα (14,7% και 10,3% αντίστοιχα).
  • Μικρομέτοχοι και εγχώριοι θεσμικοί κάλυψν το 1,99%. Στο ποσοστό αυτό προστίθεται 0,16% που πήραν από τις αδιάθετες μετοχές. Ετσι το free float διαμορφώνεται  ουσιαστικά σε μόλις 2,25%.

Από τις μετοχές που έμειναν αδιάθετες, η εταιρεία Rinoa (Ellingkton-Es Gini Investments) πήρε το 10,07%, που αντιστοιχεί σε συμμετοχή 9,87% επί του νέου αριθμού μετοχών μετά την ΑΜΚ.

Ετσι, μαζι με το ΤΜΕΔΕ - με το οποίο ενεργούν συντονισμένα και θα αναλάβουν από κοινού τον έλεγχο της τράπεζας - συγκεντρώνουν 24,57% των μετοχών

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα