Πολιτική

Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης για ρατσιστική επιστολή


Την παραίτησή της από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης υπέβαλε η Φαίη Νικητοπούλου, μετά τον σάλο που ξέσπασε από την ρατσιστικού ύφους  επιστολή προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να αποτραπεί η μεταφορά  μεταναστών και προσφύγων στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. 

Σε ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ αναφέρεται ότι γίνεται δεκτή η παραίτηση και γνωστοποιείται ότι θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες:

«Πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έλαβε την παραίτηση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, την οποία και έκανε δεκτή.
Παράλληλα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Οργάνωσης πειθαρχικές διαδικασίες».

Η ΟΝΝΕΔ μετά τις έντονες αντιδράσεις για το προκλητικό κείμενο, είχε πάρει σαφείς αποστάσεις από την τοπική οργάνωση Πεντέλης σημειώνοντας ότι «δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση και για το λόγο αυτό θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε οι αρμόδιοι να δώσουν άμεσα εξηγήσεις».

Σε καταδίκη της επιστολής προχώρησε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης: «Καταδικάζουμε τις ακραίες δηλώσεις μέλους της νεολαίας του κόμματος. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι κατακριτέες, δεν εκφράζουν τη ΝΔ, αλλά αποτελούν προσωπικές απόψεις της επιστολογράφου. Για το θέμα αυτό έχει επιληφθεί  το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της ΟΝΝΕΔ, η οποία έχει και την ευθύνη του θέματος» ανέφερε λακωνικά.

Ακραίες εκφράσεις και ακατάσχετη κινδυνολογία 

Όλα ξεκίνησαν από τις απεχθείς διατυπώσεις που χρησιμοποίησε η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης σε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία εξέφραζε την αντίθεσή τους στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ.

Στο κείμενο χρησιμοποιούνται σκληρά ρατσιστικά στερεότυπα και κινδυνολογίες για: ξέσπασμα ασθενειών, παρουσία εγκληματιών, σεξουαλικές επιθέσεις από μουσουλμάνους σε νεαρά κορίτσια και «αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού». 

Αναλυτικά η επιστολή

Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής στα μέσα ενημέρωσης ήρθε η οργισμένη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ με την Κουμουνδούρου να καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να λογοδοτήσει άμεσα για αυτές τις χυδαιότητες». Παράλληλα, ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου, ζήτησε  επίσημη καταδίκη από την ΟΝΝΕΔ και διαγραφή της προέδρου της τοπικής οργάνωσης.