Πολιτική

Παππάς: Απάτη σε βάρος της µεσαίας τάξης το φορολογικό της ΝΔ


Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι "τεκμήριο ενοχής για την πολιτική απάτη της ΝΔ εις βάρος της μεσαίας τάξης", αναφέρει σε συνέντευξή του ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του οτι και ο προϋπολογισμός "διαψεύδει τις προσδοκίες της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων στρωμάτων", προσθέτει ότι "η μεσαία τάξη έχει να περιμένει μονάχα αυξήσεις 16% στα τιμολόγια του ρεύματος και αυξήσεις 500 ευρώ τουλάχιστον ετησίως στις ασφαλιστικές εισφορές".

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι τα αρνητικά σημεία του προϋπολογισμού 2020 είναι "η κατάργηση της 13ης σύνταξης, η διατήρηση της εισφοράς αλληλεγγύης, το τέλος του μερίσματος για τους πολλούς και η παραμονή της προκαταβολής φόρου".

Ο κ. Παππάς αφού χαρακτηρίζει "εντυπωσιακό" το ότι "μόλις τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές ξεκίνησε η εκλογολογία", είπε οτι "ο κ. Μητσοτάκης λέει οτι θα γίνουν διπλές εκλογές. Τρέμει την απλή αναλογική" και πρόσθεσε: "Θα χάσει 50 βουλευτές και την πρωθυπουργία. Και τότε όλα τα προοδευτικά κόμματα θα βρεθούν μπροστά στις ευθύνες τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο κόμμα του προοδευτικού χώρου έχει και την πρώτη ευθύνη. Σε αυτήν την ευθύνη θα ανταποκριθεί".

Για το ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η εγγραφή νέων μελών "συνεχίζεται με πολύ καλούς ρυθμούς" με την Κουμουνδούρου να επιζητά "τη συμμετοχή των ανθρώπων που μας στήριξαν με πείσμα κόντρα στην -όπως αποδεικνύεται σήμερα- πολιτική απάτη Μητσοτάκη και την αήθη προπαγάνδα των Μέσων Ενημέρωσης που ελέγχονται αλλά και «ελέγχουν» τη ΝΔ. Αλλά και όσων μπορεί να διαφώνησαν μαζί μας, αλλά σήμερα συστρατεύονται στον κοινό σκοπό".

Τονίζει επίσης ότι "ο μετασχηματισμός κόμματος στη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη της Αριστεράς προχωρά με βάση τη διακήρυξή μας και κυρίως χωρίς αποκλεισμούς", προσθέτοντας "δεν υπάρχουν παλιά και νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν μέλη και είμαστε όλοι το ίδιο ΣΥΡΙΖΑ".

Διαβάστε επίσης