Πολιτική

Παππάς: Ο Αυγενάκης κατήγγειλε τη διαπραγμάτευση Μητσοτάκη για τη νέα ΚΑΠ


«Υπάρχει ένα μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο κ. Αυγενάκης έχει δηλώσει, σε συνέντευξή του, ότι “η μείωση κατά περίπου 20% στην καταβολή της βασικής ενίσχυσης στη νέα ΚΑΠ είναι προϊόν διαπραγμάτευσης της ηγεσίας του υπουργείου την περίοδο του 2021”. Και εχθές ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει: “Το θυμάμαι πολύ καλά γιατί εγώ έκανα τις διαπραγματεύσεις”», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Action24.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει τι έχει συμβεί και ποιος φταίει, τελικά, επισημαίνοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και ο υπουργός του λέει ότι τα προβλήματα έχουν προκύψει από την κακή διαπραγμάτευση».

Μιλώντας λίγο αργότερα στον Real FM και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. κλιμακώνει την αντιπαράθεση με τους αγρότες και τους φοιτητές», ενώ σε ό,τι αφορά στη συνέχιση των κινητοποιήσεων ανέφερε ότι «τα κινήματα και οι μάχες που αυτά δίνουν κρίνονται στο αν καταφέρνουν και στο πως να οικοδομούν συμμαχίες. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να είναι δίπλα τους ο κόσμος».

Πιο συγκεκριμένα, για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, ο τομεάρχης Οικονομικών υπογράμμισε: «Οι φοιτητές μάς κάνουν υπερήφανους. Δίνουν μία μάχη αξιών. Κόπιασαν οι ίδιοι, πέρασαν στερήσεις οι οικογένειες τους για να πληρώσουν φροντιστήρια και να τους σπουδάσουν σε μια άλλη πόλη και τώρα έρχεται η Ν.Δ. να τους πει ότι “όλα αγοράζονται”».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα