Πολιτική

Παππάς: Κόμμα μελών, ανοιχτές διαδικασίες, ένα τεράστιο κύμα συμμετοχής και δημοκρατίας


«Δεν λέω τίποτα παραπάνω από αυτά που ψηφίσαμε το 2019, οπότε και ομολογήσαμε, προσδιορίσαμε τον εαυτό μας ως το σπίτι του κάθε δημοκρατικού πολίτη, που συσπειρώνει ανθρώπους από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο», τόνισε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στο Open.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι μόνο κόμματα που συγκεντρώνουν 30, 35 και 40% μπορούν να κερδίσουν εκλογές και «δεν υπάρχει κανένας λόγος, παρότι υπάρχει φουρτουνιασμένη θάλασσα, καθώς χάσαμε τις εκλογές, να κάνουμε αναδίπλωση». Υποστήριξε ότι «αν κάνουμε αναδίπλωση και δείξουμε ότι κοιτάμε μόνο τη δική μας ψυχολογία ή να ενισχύσουμε μόνο μία από τις παραδόσεις του προοδευτικού χώρου, θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο λάθος και θα έχουμε αφήσει ένα μεγάλο κενό στο πολιτικό σύστημα, το οποίο δεν πρέπει να αφήσουμε. Θα το εκμεταλλευτεί ο κ. Μητσοτάκης». Σχολίασε ότι «αργήσαμε να ανοίξουμε τις διαδικασίες. […] Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ηγεσία από τη βάση το 2004, η ΝΔ το 2009. Εμείς βγάλαμε ηγεσία από τη βάση το 2022», προσθέτοντας ότι «το 2022 είναι πολύ μακριά, όχι από το 2019 που έγιναν οι εκλογές, αλλά από το 2012 όταν ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά στη θέση της κυβέρνησης». 'Αρα, σημείωσε, «κόμμα μελών, ανοιχτές διαδικασίες, οι αποφάσεις προς τα κάτω, ένα τεράστιο κύμα συμμετοχής και δημοκρατίας. Δεν υπάρχει άλλη συνταγή».

Ανέφερε ότι χθες στο συνέδριο έγιναν «πολύ καθαρές οι ατζέντες» και πως είναι «ένα πολύ θετικό βήμα»: «θα ήταν αποκαρδιωτικό να τα κρύψουμε όλα κάτω από το χαλί, ότι ο ένας λέει ότι πρέπει να πάμε να εκφράσουμε μόνο τη ριζοσπαστική αριστερά, εγώ λέω από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτούς τους όρους, μια άποψη με την οποία δεν συμφωνώ καθόλου, και ο Στέφανος Κασσελάκης είχε τις δικές του απόψεις».

Ο κ. Παππάς υποστήριξε πως «ο κ. Μητσοτάκης προφανώς κάτι δρομολογεί με την Τουρκία». Είπε ότι «εμείς είμαστε πατριώτες και διεθνιστές, αλλά δεν είμαστε στρουθοκάμηλοι», «η Τουρκία είναι μια επιθετική δύναμη, είναι μια αναθεωρητική δύναμη». Σχολίασε ότι «επί δικής μας κυβέρνησης δεν υπήρχε ένταση. Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη υπήρξε ένταση. Μάθαμε τι είναι επακούμβηση φρεγατών. Είχαν αναπτυχθεί δύο στόλοι πρόσωπο με πρόσωπο και παραλίγο να φτάσουμε σε θερμό επεισόδιο». Πρόσθεσε ότι «αυτό έχει συμβεί γιατί η Τουρκία εξέλαβε ένα μήνυμα ότι υπάρχει μια χαραμάδα μέσα από την οποία μπορούν να περάσουν λύσεις που παρεκκλίνουν από το διεθνές δίκαιο». Ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως με τον ίδιο ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «συναίνεση σε λύσεις οι οποίες παρεκκλίνουν από το διεθνές δίκαιο και αποδομούν όσα κατάφερε η χώρα από το 2015 έως το 2019 δεν θα υπάρχει».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα