Πολιτική

Παπαθανάσης: Αποτρέπουμε την προβολή ψευδοοικολογικής ταυτότητας


Προασπίζουμε την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την ανθεκτικότητα και τη δυνατότητα επισκευής των προϊόντων και αποτρέπουμε την προβολή ψευδοοικολογικής ταυτότητας και την προγραμματισμένη απαρχαίωση των προϊόντων.

Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικος Παπαθανάσης με αφορμή την συμμετοχή του στην υπουργική σύνοδο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Στο πλαίσιο της υπουργικής συνόδου του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, υπό την τσεχική Προεδρία, όπου και συμμετέχω εκπροσωπώντας την Ελλάδα, συζητήσαμε και την οδηγία για την ενδυνάμωση των καταναλωτών για την πράσινη μετάβαση.

Η επικαιροποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για τους καταναλωτές, με την τροποποίηση της οδηγίας για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και της οδηγίας για τα δικαιώματα των καταναλωτών, συμβάλλει στην προσαρμογή των καταναλωτών στους νέους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Προασπίζουμε την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την ανθεκτικότητα και τη δυνατότητα επισκευής των προϊόντων και αποτρέπουμε την προβολή ψευδοοικολογικής ταυτότητας και την προγραμματισμένη απαρχαίωση των προϊόντων».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις