Ελλάδα

Παπανάτσιου: Η ΝΔ ποντάρει στο αφήγημα της καταστροφής


"Αξιοποιούμε την θετική δημοσιονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, με τον κόπο του λαού, για να επιστρέψουμε το όφελος σε κείνον κι αυτές οι θετικές μας επιδόσεις ήταν το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε στη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις" τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στο νομοσχέδιο για την κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων.

Η κ. Παπανάτσιου παρατήρησε ωστόσο ότι αντιθέτως η ΝΔ δέχεται την κατάσταση ή απλώς συντάσσεται με την φιλοσοφία του ΔΝΤ και του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, όταν οραματίζεται μια κοινωνική ασφάλιση παραδομένη στα ιδιωτικά συμφέροντα τότε είναι λογικό το δημόσιο σύστημα να περνάει σε δεύτερη μοίρα.

"Η αντιπολίτευση μιλά για παροχολογία. Τί από όλα αυτά δεν θα έπρεπε να γίνει; Μήπως το κοινωνικό μέρισμα ή η επιδότηση πετρελαίου. Η ΝΔ όμως, ποντάρει στο αφήγημα της καταστροφής εμείς απλώς συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε μία πολιτική για να αφήσουμε την περίοδο των μνημονίων πίσω μας" κατέληξε η υφυπουργός Οικονομικών.