Σε διάψευση δημοσιευμάτων σχετικά με την συμφωνία της κυβέρνησης να γίνουν 130.000 πλειστηριασμοί τα επόμενα τέσσερα χρόνια, προχώρησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, από το βήμα της Βουλής.
Ειδικότερα, η κ. Παπανάτσιου αναφερόμενη στους πλειστηριασμούς πρώτης και μοναδικής κατοικίας για χρέη στο Δημόσιο, εμφανίστηκε καθησυχαστική, επισημαίνοντας πως: «δυστυχώς το Δημόσιο δεν έχει συμφέρον να κάνει πλειστηριασμούς λόγω της σειράς κατάταξης, αλλά δεσμεύει το ακίνητο για να μην παραγραφεί η οφειλή».
Όπως είπε η συμφωνία της γ’ αξιολόγησης έκλεισε χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών (σ.σ. από τράπεζες, δημόσιο κτλ), ενώ ανέφερε ότι οι όποιες δεσμεύσεις θα αφορούν την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση, χωρίς να ξεκαθαρίσει σε τι δεσμεύσεις αναφέρεται.
Για τους 130.000 πλειστηριασμούς παραδέχτηκε ότι «μόνο στην Έκθεση Συμμόρφωσης των θεσμών αναφέρονται αριθμοί». Και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν αποτελεί συμφωνία αλλά κείμενο πληροφόρησης για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης».
Όπως είπε ι το 2011 έγιναν "μόλις" 11 πλειστηριασμοί και άλλοι 9 το 2017 «για υψηλά ποσά κι όχι για την πρώτη και μοναδική αδικία».
Σε ότι αφορά κριτική που διατύπωσαν νωρίτερα στην Ολομέλεια -όπου συνεχίζεται από το πρωί η συζήτηση επί του νομοσχεδίου «Αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Οικονομικών - βουλευτές της ΔΗΣΥ και του ΚΚΕ για το χρέος η κ. Παπανάτσιου τους συνέστησε «να μην βιάζονται όσο είναι σε εξέλιξη οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με την κ. Λαγκάρντ».