Ελλάδα

Παπακώστα : Υπερβαίνω το κόμμα μου για να εξυπηρετηθεί μία Εθνική Συμμαχία


«Η χώρα χρειάζεται ένα Εθνικό Σχέδιο το οποίο θα τη βοηθήσει να σταθεί αξιοπρεπώς στα πόδια της, στο οποίο οφείλουν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Δυστυχώς, τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα έκριναν ότι έπρεπε να παίξουν κρυφτό αντί να αναλάβουν την δύσκολη, πράγματι, ευθύνη του σχεδιασμού της επόμενης ημέρας. Άρα, υπερβαίνω το κόμμα μου, προκειμένου να εξυπηρετηθεί μία Εθνική Συμμαχία η οποία υπηρετεί το κοινό και όχι το κομματικό μας μέλλον» τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real news η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Υποστηρίζει ότι με τον ανασχηματισμό διευρύνθηκε η κυβέρνηση με την συμμετοχή και του ΝΕΟ και ότι μηδενίζεται το κοντέρ.

Για τη συνεργασία της με την κ. Γεροβασίλη η κ. Παπακώστα δηλώνει ότι ανήκει στην Καραμανλική σχολή σκέψης και πιστεύει πως η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητα για την ποιότητα της ζωής και την ανάπτυξη της χώρας, σημειώνοντας ότι «με την Όλγα Γεροβασίλη έχουμε κοινή αποστολή. Είναι γεγονός ότι προερχόμαστε από διαφορετικές ιδεολογικές σχολές και εκπροσωπούμε διαφορετικές παρατάξεις. Μας συνδέει όμως συναδελφική φιλία και η συναίσθηση της δύσκολης αποστολής που έχουμε».

Σε ερώτηση για το αν στις επόμενες εκλογές θα κατέβει το ΝΕΟ αυτόνομα ή θα συνεργαστεί με το κόμμα του Πάνου Καμμένου υπογραμμίζει ότι «η Νέα Ελληνική Ορμή θα κατέβει με τους άξονες πολιτικής της και θα απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες. Οι συνεργασίες θα εκπορευθούν από την κοινωνία και όχι από την κορυφή».

Αναφερόμενη στη συμφωνία των Πρεσπών και το αν μπορεί να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτιμά πως δεν θα κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης η συγκεκριμένη συμφωνία και συμπληρώνει: «Πρόκειται για μία συμφωνία που είναι προϊόν συμβιβασμού. Δεν εμπεριέχει όλα τα θέλω μας, με δεδομένο ότι το θέμα είναι ιδιαίτερης συναισθηματικής βαρύτητας».