Πολιτική

Παπακώστα: Ενοχλεί η δράση της Αστυνομίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος


«Η Ελληνική Αστυνομία δρα, λειτουργεί απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Είναι λογικό να ενοχλεί, εφόσον δρα με τον τρόπο που δρα και να είναι ο στόχος», ανέφερε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Πρόγραμμα».

Ειδικότερα, ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει ανησυχία με αφορμή την επέτειο Γρηγορόπουλου, η υφυπουργός απάντησε ότι «σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία. Θα έπρεπε όσοι επιθυμούν να διαδηλώσουν τα αισθήματά τους με αφορμή την επέτειο του θανάτου του παιδιού να μπορούν να το κάνουν με ειρηνικό, με γαλήνιο τρόπο. Εμείς θα περιφρουρήσουμε αυτή την λογική τάξη των πραγμάτων σε ένα κράτος δικαίου, δηλαδή να μπορεί ο καθένας να εκδηλώσει τα αισθήματά του έτσι όπως εκείνος νομίζει μέσα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου. Η φυσική ηγεσία θα κάνει αυτό που πρέπει ώστε να μην διαταραχθεί η κανονικότητα και η ομαλότητα». 

Απαντώντας σε ερώτηση για τα κρούσματα επιθέσεων εναντίον αστυνομικών, η κ. Παπακώστα τόνισε ότι : «Στην Ελλάδα μπαίνουμε σε μια κανονικότητα. Η Ελληνική Αστυνομία δρα, λειτουργεί απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Είναι λογικό να ενοχλεί, εφόσον δρα με τον τρόπο που δρα και να είναι ο στόχος. Με την έννοια, λοιπόν, αυτή, εκείνοι οι οποίοι είναι απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία προασπίζει τον πολίτη, την ασφάλειά του, αλλά και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Αναφέρομαι και στο οργανωμένο έγκλημα και στις συλλογικότητες. Σε εκείνους που επιθυμούν να πλήξουν την έννοια του κράτους και σε εκείνους οι οποίοι ανήκουν στο οργανωμένο έγκλημα. Έχουμε λοιπόν δύο κατηγορίες οι οποίες είναι απέναντι στον Νόμο, άρα απέναντι τους υπερασπιστές του Νόμου, άρα απέναντι στους Αστυνομικούς». 

Για το εάν η Αστυνομία είναι επιθετική όπου μπορεί και τηρεί στάση άμυνας όταν εισπράττει επιθετικότητα, η υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό. Εξάλλου το αποδεικνύει καθημερινά με τις μάχες που δίνει. Το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία σημειώνει επιτυχίες όσον αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων. Στην Ευρώπη της αναγνωρίζουν την τρομερή αποτελεσματικότητα».

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου, δήλωσε ότι «είναι μία υπόθεση σοβαρή η οποία εξετάζεται, ελέγχεται, το κάνουν αυτοί που έχουν την αρμοδιότητα. Εμείς αναμένουμε τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής που είναι προς όλες τις κατευθύνσεις και προς το εσωτερικό το δικό μας, αλλά και από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Κατά συνέπεια πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Όσον αφορά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτή η έρευνα έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή και θα δούμε τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από αυτήν».