Πολιτική

Παπαγγελόπουλος για Ράϊκου: Νέα βρωμερά ψέματα για να σωθεί


Τι δήλωσε η Τουλουπάκη

Στην αντεπίθεση περνά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στα όσα κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου για την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε απάντηση των όσων κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis, δήλωσε ότι είναι «αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η κ. Ράϊκου. Προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί».

Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος προσέθεσε: «Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στο βούρκο της. Μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει».

Η κυρία Ράικου κατονόμασε τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατά την κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή. Η πρώην εισαγγελέας επισήμανε ότι της ζητήθηκε να αποστείλει τη δικογραφία στη βουλή για τη Novartis, και όταν αυτή απάντησε πως δεν έχει επαρκή στοιχεία, ο κ. Παπαγγελόπουλος της είπε ότι «αυτό δεν θα σου βγει σε καλό». Η Ελένη Ράϊκου δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακραίες φράσεις, λέγοντας ότι ένοιωσε πως υπάρχει «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον της, εννοώντας βέβαια την προσπάθεια της θεσμικής υπονόμευσής της, μέσω ελέγχων - από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης - της επαγγελματικής της επάρκειας. Παρόλα αυτά, η κατάθεση στοιχείων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις του γιατρού - συζύγου της με τη Novartis, εγείρει ζητήματα για την αξιοπιστία της μαρτυρίας της.

Τι δήλωσε η Τουλουπάκη

Τη δική της απάντηση δίνει η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στις καταγγελίες βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ότι επιχείρησε να παρακωλύσει το έργο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Novartis, επειδή απέστειλε στη Βουλή μόνο τα έγγραφα που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι αυτά που αιτήθηκε η πλειοψηφία.

Απαντώντας, η κ. Τουλουπάκη αναφέρει ότι ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής με έγγραφο του ζήτησε να αποσταλούν στη Βουλή, το αργότερο ως σήμερα, τα συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία και εστάλησαν. Πρόσθεσε ότι στο γραφείο της δεν έχει διαβιβαστεί κανένα άλλο αίτημα από τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής για αποστολή άλλων στοιχείων.