Τουρισμός

Πάνω από 350 επενδυτικά σχέδια την τριετία στον τουρισμό


Πρόσκληση να εξετάσουν τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα του Τουρισμού απήυθυνε ο υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στην τρίτη ευρωαραβική διάσκεψη που πραγματοποιείται στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει έργα και επενδύσεις που προωθούν την τουριστική συνεργασία και ενισχύουν περαιτέρω τις αναπτυξιακές προοπτικές.

Η Ελλάδα αποτελεί τον απόλυτο τουριστικό προορισμός της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου 365 μέρες τον χρόνο ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελενα Κουντουρά, τονίζοντας ότι το 2018 αποτελεί για την χώρα την καλυτερη τουριστική χρονιά στην ιστορία της σπάζοντας κάθε ρεκόρ τόσο σε αφίξεις όσο και στα έσοδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Μιλώντας ειδικότερα για τον τομέα των επενδύσεων η κ. Κουντουρά είπε ότι την τελευταία τριετία υποβλήθηκαν περισσότερα από 350 επενδυτικά σχέδια, τα περισσότερα από τα οποία ολοκληρώθηκαν, επισημαίνοντας ότι αναμένεται νέο κύμα επενδύσεων σε επιμερους θεματικούς τομείς του τουρισμού.

Για τις τουριστικες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο τόνισε ότι επιτυχγάνεται ο στόχος για διψήφια αύξηση των αυξήσεων και οι προοπτικές είναι εξαιρετικές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις