Οικονομία

Πάνω από 180 γαλλικές εταιρείες στο επενδυτικό forum για την Ελλάδα στο Παρίσι


Παράλληλα με την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το επενδυτικό φόρουμ του Ελληνογαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο Παρίσι, με θέμα "Ελλάδα, Στρατηγικός παράγοντας στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται".

Πάνω από 300 συμμετέχοντες, πάνω από 180 γαλλικές εταιρείες παρακολούθησαν το συνέδριο. Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Μaire, ενθάρρυνε τους Γάλλους επιχειρηματίες και τους κάλεσε να επενδύσουν τώρα στην Ελλάδα. 

Στα πλαίσια του ελληνογαλλικού φόρουμ υπεγράφη ‘’Κοινή δήλωση προθέσεων για την ενίσχυση συνεργασίας στον οικονομικό τομέα’’, από τους υπουργούς κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Bruno Le Μaire και Άδωνι Γεωργιάδη.

Μαραθώνιος συναντήσεων, πάνω από 80 διμερείς συναντήσεις γαλλικών εταιρειών πραγματοποίησαν οι υπουργοί κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Καραμανλής, Χάρης Θεοχάρης.

Οι επικεφαλής των γαλλικών επιχειρήσεων L’OREAL, NAVAL, VINCI, και THALES εξέφρασαν στο panel που συμμετείχαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική αγορά και το ενδιαφέρον τους να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις