Ελλάδα

Πάνω από 12.5 εκατ. τεμάχια λαθραίων τσιγάρων κατέσχεσε το ΣΔΟΕ


Καπνικά προϊόντων οποίων οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 2.600.526,47 ευρώ, εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε συνεργασία με τους υπάλληλους του Γ΄ Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά, κατέσχεσαν 12.500.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα, μάρκας PRESIDENT SLIMS. Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 2.600.526,47 ευρώ.

Ειδικότερα, κατόπιν έρευνας υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής στοχοποιήθηκε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά και επρόκειτο να μεταφορτωθεί για άλλο ελληνικό λιμάνι. Σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα του εμπορευματοκιβωτίου (Bill of Lading), ως δηλωθέν εμπόρευμα ήταν «1610 ΠΑΚΕΤΑ LAMINATE». Κατόπιν αιτήματος της Υπηρεσίας μας, το εμπορευματοκιβώτιο δεσμεύτηκε στο λιμάνι του Πειραιά. 

Μετά την καθοριστική συμβολή του σκύλου-ανιχνευτή του Σ.Δ.Ο.Ε. «DIABLO», υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε συνεργασία με τους υπάλληλους του Γ΄ Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά, πραγματοποίησαν φυσικό έλεγχο στο προαναφερόμενο εμπορευματοκιβώτιο.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, πλην δύο αρχικών σειρών (η διαδικασία αυτή είναι γνωστή με την ορολογία «τάπα» και χρησιμοποιείται από τους λαθρέμπορους τσιγάρων προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των ελεγκτικών αρχών) με το δηλωθέν εμπόρευμα (LAMINATE).

Το εμπορευματοκιβώτιο με το σύνολο του εμπορεύματός του κατασχέθηκε από την Υπηρεσία μας, υπάλληλοι της οποίας συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό των παραληπτών του εμπορεύματος.

Μετά το πέρας της έρευνας θα υποβληθεί η σχετική δικογραφία στον αρμόδιο Εισαγγελέα.