Πολιτική

Πανελλήνιος διαγωνισμός αστρονομίας με θέμα τον Πλούτωνα


 Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικού σεναρίου για μαθητές Γυμνασίου, με θέμα «Εντυπώσεις από την εξερεύνηση του Πλούτωνα», διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον Αστρονομικό Φοιτητικό Σύνδεσμο του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εκπαιδευτήριο «Ελληνογερμανική Αγωγή».

Ο διαγωνισμός στοχεύει στο να αναδείξει τις γνώσεις που έχουν οι μαθητές για τη δομή του σύμπαντος. Οι μαθητές μπορούν να εκφραστούν με πέντε διαφορετικούς τρόπους: Θεατρική ή μουσική παράσταση - Χρήση H/Y με διάφορα λογισμικά - Εικαστική έκθεση (μακέτα, γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής) - Έκθεση φωτογραφίας ή σύνθεση κολάζ - Κείμενο (λογοτεχνία-ποίηση).

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου στην Ερέτρια της Ευβοίας (ξενοδοχείο «Μιραμάρε»). Σε ένα διήμερο, οι μαθητές, μεμονωμένα ή σε ομάδες, θα παρουσιάσουν την εργασία τους. Η κρίση των εργασιών θα γίνει από ειδική επιτροπή επιστημόνων και καλλιτεχνών.

Ο νικητής θα ταξιδέψει στο CERN, ενώ στις πρώτες τρεις βραβεύσεις της κάθε κατηγορίας θα δοθεί και χρηματικό έπαθλο.

Τα σενάρια της συμμετοχής (περίληψη εργασίας) πρέπει να αποσταλούν στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών έως τις 30 Απριλίου και η πλήρης εργασία (πέντε σελίδες) έως τις 30 Μαΐου, στο email: eef.festival2016@gmail.com

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις