Άμυνα & Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος: Ξεκινά σύντομα η διαπραγμάτευση για τα F-35


Σύντομα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της αμερικανικής πλευράς για την αγορά μιας μοίρας αεροσκαφών F-35, επισήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Σχετικά με τις επαφές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ελληνικής αντιπροσωπείας με σημαίνοντα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Υπουργός επεσήμανε ότι έγιναν δύο πολύ ουσιαστικές συναντήσεις, ιδίως όσον αφορά στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας στην οποία συμμετέχουν πολύ «βαριά χαρτιά» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Για τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβουν οι ΗΠΑ προκειμένου να μειωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας τόνισε ότι «δεν είναι απαραίτητο ο Πρόεδρος Τραμπ να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, υπάρχουν πάρα πολλά κανάλια επικοινωνίας τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις «κόκκινες γραμμές» που έθεσε η ελληνική πλευρά κατά τις συζητήσεις που είχε με αξιωματούχους των ΗΠΑ όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «διαμηνύσαμε με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό ότι υπάρχουν όρια. Αν συνεχιστεί η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την τουρκική πλευρά τότε θα φτάσουμε μέχρι και τη δυναμική απάντηση».

Αναφορικά με την αγορά των αεροσκαφών F-35 επεσήμανε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της αμερικανικής πλευράς για την αγορά μιας μοίρας αεροσκαφών και τόνισε ότι με τον εκσυγχρονισμό των F-16, την υποστήριξη των Mirage και την έναρξη της διαδικασίας απόκτησης των F-35 «πραγματικά θα μπορούμε πλέον να μιλάμε ακόμα και για όρους ανάκτησης υπεροχής έναντι της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες F-35