Επιχειρήσεις

ΠΑΜΕ: Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα εργαζομένων στη "Μαλαματίνα"


Να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην οινοποιϊα "Μαλαματίνα" που άλλαξε ιδιοκτησιακό σχήμα, ζητά το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την απεργία των εργαζομένων της επιχείρησης στις 23 Μάη ενάντια στις απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους για να πάρουν απάντηση κυβέρνηση και εργοδοσία.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμη:

«Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη στις 23 Μάη Απεργούν. Απαιτούν να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις με τις οποίες επιδιώκει να επιβάλλει την τρομοκρατία για να μην σηκώνει κεφάλι ο εργάτης.

Για να περάσουν τα σχέδια της για κατάργηση των κατακτημένων δικαιωμάτων τους με την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Με τον τρόπο αυτό δίνει απάντηση στις διεκδικήσεις του Σωματείου για να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων. Θέλει να σπάσει το ενιαίο μέτωπο τους, την ενότητα τους. Θέλει οι παλιοί εργαζόμενοι να αμείβονται με τους προηγούμενους μισθούς και οι νεώτεροι με την αθλιότητα της ΕΓΣΣΕ, με τα ψίχουλα των 600 ευρώ.

Είναι ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο αγώνας στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, να δυναμώσει η αντεπίθεση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, να ριζώσει η οργανωμένη εργατική απάντηση και αλληλεγγύη παντού»,

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις