Επιχειρήσεις

Από τον Δ. Κούτρα στην Αmber Capital το 3,4% της Ελλάκτωρ


Αποχωρεί και μετοχικά από τον πρώην όμιλο Μπόμπολα ο επί σειρά ετών πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος πολλών εταιρειών του Δημήτρης Κούτρας, ο οποίος έχει μετακινηθεί ήδη στον κατασκευαστικό βραχίονα του ομίλου Κόκκαλη.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς σύγκρουσης των μεγαλομετόχων (οικογένειας Μπόμπολα και αδελφών Καλλιτσάντση), ο κ. Κούτρας είχε αποκτήσει σημαντικό ποσοστό μετοχών της εταιρείας "Ελλάκτωρ", που είναι η ναυαρχίδα του ομίλου.

Σήμερα μεταβίβασε μέσω χρηματιστηρίου 6 εκατ. μετοχές της Ελλάκτωρ, που αντιστοιχούν σε μερίδιο 3,4%. Αγοραστής ήταν το fund Αmber Capital. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με δυο πακέτα μετοχών στην τιμή των 1,25 ευρώ, με συνολική αξία 7,5  εκατ. ευρώ. 

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα απεμπλοκής του κ. Κούτρα από την Ελλάκτωρ, μετά το πρόσφατο - επεισοδιακό - επιχειρηματικό διαζύγιο μ τους αδελφούς Καλλιτσάντση, που έχουν αποκτήσει πλέον τον έλεγχο του πρώην ομίλου Μπόμπολα.

Τα επόμενα επιχειρηματικά βήματα του κ. Κούτρα θα είναι σε συμπόρευση με τον Σωκράτη Κόκκαλη: Εχει συμφωνήσει να αγοράσει το 20% της κατασκευαστικής Intrakat, που ανήκει στην Intracom του ομίλου Κόκκαλη. Εχει αναλάβει ήδη πρόεδρος της εταιρείας και αναμένεται η μεταβίβαση του πακέτου μετοχών.

Διαβάστε επίσης