Χρηστικά

Πάει για κόψιμο η έκπτωση 10% στο ρεύμα 


Στο τραπέζι των συζητήσεων για τα μέτρα στήριξης της ΔΕΗ βρίσκεται η κατάργηση της έκπτωσης 10%, που παρέχεται στους συνεπείς πελάτες της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα «Τα Νέα»,  είναι πιθανό το bonus μείωσης, που δίνεται σε όσους καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα ποσά των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος να καταργηθεί ή στην καλύτερη περίπτωση να ψαλιδιστεί κι άλλο.

Υπολογίζεται ότι με την κατάργηση ή τη νέα περικοπή της έκπτωσης συνέπειας η ΔΕΗ μπορεί να ενισχύσει τα έσοδά της έως και 180 εκατ. ευρώ ετησίως.

Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση στους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ, που τέθηκε σε ισχύ το 2016, ήταν στο 15% και στο πλαίσιο των περικοπών μειώθηκε φέτος στο 10%. 

Η κατάργηση ή περιστολή της έκπτωσης συνέπειας θα είναι η δεύτερη απώλεια των νοικοκυριών σε σχέση με τη ΔΕΗ, μετά την «εξαφάνιση» της μείωσης του ΦΠΑ του ρεύματος από το 13% στο 6%, που αποφασίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και την οποία δεν είδαν στην τσέπη τους οι καταναλωτές, καθώς ισοσκελίστηκε με αύξηση της κιλοβατόρας. 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, είχε τονίσει ότι  η κυβέρνηση και η νέα διοίκηση της ΔΕΗ αναζητούν επειγόντως 750 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητά της και να σταθεί όρθια για το άμεσο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΔΕΗ