ΕΥΖην

"Oye Como Va", νέα ερμηνεία από Carlos Santana και μουσικούς από όλον τον κόσμο


Μια νέα εκδοχή της ερμηνείας του του "Oye Como Va" του Tito Puente παρουσίασε ο Carlos Santana με 20 μουσικούς από όλον τον κόσμο.

Τη νέα εκδοχή παρουσίασε το πολυμεσικό πρότζεκτ Music for Change στο πλαίσιο της εκδήλωσης Peace Through Music, μιας καμπάνιας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των απογόνων Αφρικανών και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στη νέα εκδοχή, ο Santana πλαισιώθηκε από τη σύζυγό του, τη Cindy Blackman Santana στα ντραμς και τους Tal Wilkenfeld από τη Venice Beach της Καλιφόρνιας, Tito Puente Jr. από το Μαϊάμι, Αδελφούς Al Habran από το Βασίλειο του Μπαχρέιν, Luis Carlos Cassiani Simarra από την Παλένκε της Κολομβίας, Cory Henry από το Λος Άντζελες, Chouloute Minouche από το Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής, André Siqueira από το Ρίο ντε Τζανέιρο και άλλους.

«Αυτό το τραγούδι είναι τόσο γεμάτο από θετική ενέργεια και ψυχή που κάνει τον κόσμο να νιώθει χαρά και αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει η μουσική για να αλλάξει τον κόσμο» είπε ο Mark Johnson, συνιδρυτής το 2002 μαζί με την κινηματογραφική παραγωγό και φιλάνθρωπο Whitney Ann Kroenke του Music for Change. «Όταν αισθανόμαστε την αγάπη έχουμε πιο πολλά να δώσουμε και μια βαθύτερη σύνδεση με την ανθρωπότητα της οποία είμαστε όλοι μέρος. Τώρα είναι ο καιρός να ενωθούμε ως ανθρώπινη φυλή και η μουσική είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε για να το επιτύχουμε» πρόσθεσε.

Το "Oye Como Va" είχε γράψει το 1963 ο Tito Puente για το άλμπουμ του El Ret Bravo. «Έγραψε και συνέθεσε τον σκοπό ο ίδιος κι ήθελε ένα όμορφο τσα τσα τσα που να μπορεί να χορευτεί και να είναι εύκολο να τραγουδηθεί» είπε ο Tito Puente Jr. «To “Oye Como Va” άντεξε στον χρόνο κι εξακολουθεί να μαζεύει κόσμο, σε όλον τον πλανήτη, για να χορέψουν και να τραγουδήσουν μαζί».

Πολλοί το αποδίδουν στον Carlos Santana, καθώς στην ερμηνεία του στο LP Abraxas το 1970 οφείλεται ότι το Abraxas έγινε ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος που κατέλαβε την πρώτη θέση στις ΗΠΑ. Επιπλέον, τα τελευταία 50 χρόνια ήταν τραγούδι-κλειδί για όλες τις ζωντανές εμφανίσεις του Santana.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις