Επιχειρήσεις

Οχημα αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα γίνεται η «Προοδευτική»


Οχημα για επενδύσεις αμερικανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα γίνεται η πάλαι ποτε κραταιά κατασκευαστική εταιρεία «Προοδευτική ΑΤΕ», η οποία την τελευταία 10ετία "φυτοζωεί" με μικρό κύκλο εργασιών και υποτυπώδη παρουσία στον κατασκευαστικό κλάδο.

Η ομάδα βασικών μετόχων που αναζητούσε επί χρόνια στρατηγικό εταίρο-επενδυτή για να την αναστηλώσει, βρήκε τελικά μιά καλή λύση, που θα δώσει προοπτικές στην εταιρεία και μπορεί να αποβεί επωφελής για όλους τους "μικρο)μετόχους της:

  • Στην «Προοδευτική» μπαίνει ως στρατηγικός επενδυτής η αμερικανική LDA Capital, ένας ισχυρός όμιλος εναλλακτικών επενδύσεων και συμμετοχών, που δραστηριοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα, τοποθετώντας κεφάλαια σε επιχειρήσεις που μπορούν να επιτύχουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης εργασιών και να αποφέρουν υπεραξίες.

Η LDA Capital θα εισφέρει στην ελληνική εταιρεία 20 εκατ. ευρώ τμηματικά, καλύπτοντας διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, που θα πραγματοποιηθούν εντός τριετίας.  Ξεκινώντας με ποσοστό συμμετοχής της τάξεως του 25%, το οποίο θα αυξάνεται σε κάθε ΑΜΚ, θα αποκτήσει τελικά πάνω από 67% και θα ελέγχει πλήρως την «Προοδευτική».

Τα εισφερόμενα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μετά την κεφαλαιακή της ενίσχυση και τη βελτίωση της καθαρής της θέσης, η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να δανειοδοτηθεί για να αναζωογονήσει τον κατασκευαστικό της κλάδο, να αναλάβει συμβάσεις και να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε μικρά έργα ΣΔΙΤ και στο real estate, όπου θα εστιάσει  σε "έξυπνα" και ενεργειακά αποδοτικά κτίρια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα