Διεθνή

Ουκρανία: Νέες επιθέσεις κατά ρωσικών δυνάμεων - "Υπάρχει χάος στη Ρωσία, αποσύρετε τα στρατεύματά σας"


Ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε επιθέσεις προς αρκετές κατευθύνσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο και δηλώνει ότι σημειώνει επιτυχίες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

"Μια επίθεση σε αρκετές κατευθύνσεις ταυτόχρονα" ξεκίνησε σήμερα προς τις τοποθεσίες Ορίχοβο-Βασιλίβκα, Μπαχμούτ, Μπογκντανίβκα, Γιαγκιντέ, Κλιτστσιίβκα, Κουρντιουμίβκα, δήλωσε η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μάλιαρ, κάνοντας λόγο για "προώθηση προς όλες τις κατευθύνσεις".

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν προωθηθεί κοντά στο Μπαχμούτ, ένα από τα σημαντικά σημεία της μάχης στο ανατολικό μέτωπο, και σε μια περιοχή νοτιότερα.

Η υφυπουργός Άμυνας Μάλιαρ, γράφοντας στο Telegram, είπε ότι μια επίθεση ξεκίνησε κοντά σε μια ομάδα χωριών που περιβάλλουν το Μπαχμούτ -- την πόλη που κατέλαβαν οι ρωσικές μισθοφορικές δυνάμεις της Βάγκνερ τον περασμένο μήνα έπειτα από μάχες μηνών.

"Σε όλους αυτούς τους τομείς, έχουμε σημειώσει πρόοδο", έγραψε η Μάλιαρ.

Ο Ολεκσάντερ Ταρνάνσκιι, διοικητής του νοτίου μετώπου, Ταυρία, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν μια περιοχή κοντά στην Κρασνοχορίβκα, δυτικά του περιφερειακού κέντρου του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις. Είπε ότι η περιοχή βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο από τότε που οι αυτονομιστικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Μόσχα την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το 2014.

Νωρίτερα σήμερα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, διαβεβαίωσε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλι ότι η ουκρανική αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζεται όπως έχει σχεδιαστεί.

"Συζητήσαμε λεπτομερώς την κατάσταση κατά μήκος όλης της γραμμής του μετώπου. Του είπα για την επίθεση και επιθετικές ενέργειες των μονάδων μας. Τον ενημέρωσα ότι η επιχείρηση προχωρά σύμφωνα με τα σχέδια", δήλωσε ο Ουκρανός στρατηγός, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Υπάρχει χάος στη Ρωσία, αποσύρετε τα στρατεύματά σας διαμηνύει ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η εξέγερση των μισθοφορικών στρατευμάτων της «Βάγκνερ» στη Ρωσία ανέδειξε το πλήρες χάος που επικρατεί στη χώρα.

«Σήμερα ο κόσμος μπορεί να δει ότι οι αφέντες της Ρωσίας δεν ελέγχουν τίποτα. Και αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Απλά πλήρες χάος. Απουσία οποιασδήποτε προβλεψιμότητας», δήλωσε ο Ζελένσκι στο βραδινό βιντεοσκοπημένο μήνυμα του.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι Ουκρανοί δεν θα σιωπήσουν, δεν θα παραμείνουν αδρανείς και ότι «η ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας της Ευρώπης εξαρτάται αυστηρά από την άμυνά μας».

Και απευθυνόμενος στον Πούτιν στα ρωσικά, ο Ζελένσκι είπε: «Όσο περισσότερο παραμένουν τα στρατεύματά σας στη ουκρανική γη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η καταστροφή που θα φέρουν στη Ρωσία».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα