Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Υλοποιείται κανονικά το πρόγραμμα εθελουσίας – Παρερμήνευσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ


Υλοποιείται κανονικά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσωπικού στον ΟΤΕ – και δεν ακυρώνεται, όπως εσφαλμένα ανέφερε σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ).

Το σκέλος του προγράμματος για το οποίο η ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι  ακυρώνεται, αφορά εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Σ’ αυτούς παρέχονται ισχυρά οικονομικά κίνητρα αποχώρησης.

Εκατοντάδες υπάλληλοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να αποχωρήσουν. Όμως ο ΟΤΕ έχει προϋπολογίσει φέτος συνολική δαπάνη 53 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις και λοιπά κίνητρα αποχώρησης. Αποδέχθηκε λοιπόν 320 αιτήσεις, εξαντλώντας αυτό το κονδύλι.
 Στους υπόλοιπους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και υπέβαλαν αιτήσεις, θα δοθεί δυνατότητα αποχώρησης  - με τα ίδια κίνητρα – την επόμενη χρονιά.

Παρερμηνεύοντας αυτό το στοιχείο – ότι δεν μπορούν να  γίνουν δεκτές φέτος πέραν των 320 αιτήσεων που εξαντλούν το κονδύλι των 53 εκατ. ευρώ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ ανέφερε εσφαλμένα ότι η διοίκηση του ΟΤΕ ανακοίνωσε πως «τελικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εθελούσιας και ότι ακυρώνει το Β΄ πρόγραμμα και εξετάζει νέο πρόγραμμα για το 2020».

Ομως όχι μόνον δεν ακυρώνεται το πρόγραμμα, αλλά θα συνεχισθεί και την επόμενη χρονιά

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης