Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Πότε θα καταβάλει το έκτακτο μέρισμα


Στις 19 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή του έκτακτου μερίσματος στους μετόχους του ΟΤΕ, συνολικού ποσού 113,3 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στη διανομή αυτού του έκτακτου μερίσματος, μετά την πώληση στην Orange Romania του ποσοστού (54%) που κατείχε στην Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”).  Το τελικό τίμημα ανήλθε στα 295,6 εκατ.  

Στη σχετική ανακοίνωσε που εξέδωσε ο ΟΤΕ, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του ποσοστού που κατείχε η ΟΤΕ Α.Ε. (54%) στην Telekom Romania Communications S.A, όπως ανακοινώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ενέκρινε τη διανομή έκτακτου μερίσματος στους μετόχους της συνολικού ποσού Ευρώ 113,3 εκατ. ή μικτού ποσού Ευρώ 0,248 ανά μετοχή. Το τελικό ποσό ανά μετοχή θα προσαυξηθεί με βάση τον αριθμό των μετοχών σε κυκλοφορία μείον τις ίδιες μετοχές που θα κατέχει η ΟΤΕ Α.Ε. στο πλαίσιο του Προγράμματος Απόκτησης Ιδίων Μετοχών μέχρι την ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος.

Στο πλαίσιο της διανομής του ως άνω έκτακτου μερίσματος:

1.    Ημερομηνία αποκοπής ορίζεται η Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα λήψης του έκτακτου μερίσματος. Η αποκοπή του δικαιώματος μερίσματος προηγείται της λήξης των παραγώγων, σειράς Νοεμβρίου.
2.    Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι ως Μέτοχοι της Εταιρείας κατά την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 (Ημερομηνία Προσδιορισμού Δικαιούχων-Record Date).
3.    Ημερομηνία έναρξης καταβολής είναι η Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021.
Η εταιρία θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση με τις σχετικές λεπτομέρειες για τον τρόπο πληρωμής του έκτακτου μερίσματος. Επισημαίνεται ότι η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει τις παραπάνω ημερομηνίες αφού ενημερώσει έγκαιρα το επενδυτικό κοινό με τροποποίηση του παρόντος».
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΟΤΕ