Ελλάδα

Το έπος της ΠΟΕΔΗΝ! - Όταν ο συνδικαλισμός προσφέρει άφθονο γέλιο και θλίψη (βίντεο και φωτό)


Σκηνές βγαλμένες από τις καλύτερες κινηματογραφικές κωμωδίες προσέφεραν απλόχερα το μεσημέρι της Πέμπτης, 14 Μαρτίου, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.

Ωστόσο, οι κωμικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και τις οποίες συγκέντρωσε και παρουσιάζει το Σin σε τέσσερα βίντεο προκαλούν προβληματισμό και θλίψη για τις συνδικαλιστικές πρακτικές.  

Τα ευτράπελα ξεκίνησαν από νωρίς και φυσικά οι σκηνές απείρου κάλλους, που ακολούθησαν, έγιναν viral στα social media.

Στην πρώτη πράξη και στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, αρχικά κατέθεσαν λουλούδια στον γυάλινο Δρομέα του Κώστα Βαρώτσου, απέναντι από το Χίλτον! (βίντεο)

dromeas

Φτάνοντας μπροστά στο γλυπτό του "Δρομέα", ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, στράφηκε κατά της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, λέγοντας ότι τα μνημεία και τα εθνικά σύμβολα δεν είναι για ξεπούλημα, αφήνοντας μπουκέτα με λουλούδια στο βάθρο του γλυπτού.

Αφορμή για την πράξη του στάθηκε η φημολογία για ανταλλαγή μνημείων ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια. Τώρα, τι σχέση έχει ο Δρομέας, με τα νοσοκομεία, είναι ένα άλλο ζήτημα… 

Το λάθος "ντου" και οι απίστευτοι διάλογοι 

Στη συνέχεια, η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ κατευθύνθηκε στο κέντρο της Αθήνας, για να «μπουκάρει» στο υπουργείο Εργασίας.

Όμως, μπέρδεψαν τις στοές και αντί για το υπουργείο εργασίας, πήγαν να κάνουν ντου στο υπουργείο Εσωτερικών! (βίντεο1)
Για το λάθος, τους ενημέρωσε ο αστυνομικός φρουρός του υπουργείου Εσωτερικών. (Βίντεο2)
Ακολούθησε ο διάλογος μεταξύ του φύλακα του κτηρίου και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού:
- Τι κάνετε τώρα;
- Το υπουργείο Εργασίας δεν είναι εδώ;
- Όχι, δίπλα είναι το υπουργείο Εργασίας.
- Τότε πάμε δίπλα.

Και κατόπιν τρέχοντας με τις ντουντούκες ανά χείρας, μετέβησαν στο «σωστό» υπουργείο. (βίντεο3)
Στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπίας της ΠΟΕΔΗΝ με τον γενικό γραμματέα Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος κατέβηκε στο πεζοδρόμιο για να μιλήσει με τους συνδικαλιστές.

Ετικέτες Υγεία