Τουρισμός

Ostrava Tower, ο ψηλότερος ουρανοξύστης που θα αποκτήσει η Τσεχία (pics)


Το τσεχικό αρχιτεκτονικό γραφείο Chybik + Kristof σχεδίασε έναν 56 ορόφων ουρανοξύστη, ο οποίος με την ολοκλήρωσή του θα είναι το ψηλότερο κτήριο στην Τσεχία.

Ο ύψους 235 μέτρων Ostrava Tower θα έχει υπερδιπλάσιο ύψος από το σημερινό υψηλότερο κτήριο στην χώρα, τον AZ Tower στο Μπρνο, του οποίου το ύψος είναι 111 μέτρα.

Προορίζεται να ανεγερθεί πλησίον ενός εμπορικού κέντρου και ενός πρώην χαλυβουργείου στην Οστράβα, στην ανατολική Τσεχία ( https://www.instagram.com/p/CZ9f16AMP_k/ ) και το σχήμα του θα είναι δύο τριγωνικές δομές, η μία πάνω στην άλλη.

Το κάτω τρίγωνο, το οποίο γίνεται πιο στενό προς το κέντρο του ουρανοξύστη θα έχει από πάνω του ένα ανεστραμμένο τρίγωνο.

Ostrava

«Πρόθεσή μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα απλό αλλά ισχυρό σχήμα το οποίο θα λειτουργεί ως φάρος μέσα στο κέντρο της πόλης» υπογράμμισε ο συνιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Michal Kristof ( https://www.instagram.com/p/CaCr1b8MKdQ/ ).

Οι δύο πλέον φαρδείς χώροι – το λόμπι και ο κήπος οροφής – σχεδιάστηκαν για να χρησιμοποιούνται ως χώροι αναψυχής.

Ostrava 2

Διεσπαρμένα σε όλον τον ουρανοξύστη γραφεία, συνεδριακό κέντρο, καταστήματα λιανικής – στους 11 πρώτους ορόφους –, ξενοδοχείο και εστιατόριο – στους τέσσερις πάνω ορόφους.

Η με πανοραμική θέα οροφή, με καφέ, εστιατόριο και μπαρ, θα είναι προσβάσιμη στο ευρύ κοινό ( https://www.instagram.com/p/CahlE22sGVI/ ).

Ostrava 3
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα