Αγορές

Οριακές διαφοροποιήσεις στη Wall


Με οριακές διαφοροποιήσεις έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, εν αναμονή των στοιχείων για τις νέες θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε μικρή πτώση, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την έκθεση για την πορεία της απασχόλησης τον Αύγουστο, την Παρασκευή, που πιθανότατα θα δείξει το χρονικό σημείο που η Fed θα αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων από τα τωρινά επίπεδα. 

Η συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (CDC) συνέστησε ομόφωνα χθες, Δευτέρα, το εμβόλιο της Pfizer Inc και BioNTech SE κατά της COVID-19 για ανθρώπους μεγαλύτερους των 16 ετών.

Ο αμερικανικός στρατός παραδέχθηκε χθες, Δευτέρα, ότι δεν μπόρεσε να απομακρύνει από το Αφγανιστάν όλους όσους ήθελε, προτού αποχωρήσουν οι τελευταίοι στρατιώτες του από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Στο χαμηλότερο σημείο του τελευταίου επταμήνου έπεσε, κατά τον Αύγουστο, η εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία. Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης έπεσε στις 113,8 μονάδες τον Αύγουστο από την αναθεωρημένη μέτρηση του Ιουλίου στις 125,1 μονάδες, σύμφωνα με το Conference Board.

Επίσης κέρδη πέτυχαν οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών τον Ιούνιο. Ειδικότερα, ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller για τις τιμές σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκαν 18,6% τον Ιούνιο από ένα χρόνο νωρίτερα, μετά την άνοδο του Μαΐου κατά 16,8%. Οι τιμές έχουν άνοδο εδώ και13 συνεχόμενους μήνες.

Την ίδια ώρα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ανέβηκε 5,90 δολ. ή 0,3%, όντας πλέον 1.818,10 δολ. ανά ουγγιά.

Στο πετρέλαιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου διολίσθησε 71 cents ή 1% και έκλεισε στα 68,50 δολ. το βαρέλι. Το Brent Οκτωβρίου έπεσε 42 cents ή 0,6% στα 72,99 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το ενεργό συμβόλαιο του Νοεμβρίου μειώθηκε κατά 60 cents ή 0,8%, όντας πλέον στα 71,63 δολ. το βαρέλι. 

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις  35,359.08 μονάδες, με απώλειες 0.12%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,523.6 μονάδες, χάνοντας 0.11%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq άγγιξε σχεδόν αμετάβλητος τις 15,259.2 μονάδες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις