Αγορές

Οριακά κέρδη σήμερα στη Wall


Με διακυμάνσεις έκλεισε και απόψε η Wall Street, με το σινο-αμερικάνικο μέτωπο για το εμπόριο να δημιουργεί εμπόδια,

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε ήπια κέρδη, παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα κορυφαίων εταιρειών, ειδικά του τεχνολογικού τομέα.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως συνεχίζει να υπάρχει απόσταση ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο για την επικείμενη εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις κορυφαίες οικονομίες του πλανήτη.

Σήμερα, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Boxer κατέρριψε σήμερα ένα ιρανικό drone στο Στενό του Χορμούζ, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης, ένα δεξαμενόπλοιο με πετρέλαιο, το οποίο είχε πορεία προς τον Κόλπο, κατασχέθηκε από τις αρχές του Ιράν.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, φτάνοντας στις 216.000, ενώ ο μεταποιητικός Philly Fed, κατέγραψε κέρδη, αφού ανήλθε στις 21,8 μονάδες.

Νωρίτερα, το στέλεχος της Fed, Tζον Γουίλιαμς, στο πλαίσιο συνεδρίου σχετικά με τη νομισματική πολιτική, τόνισε "η Federal Reserve πρέπει να τονώσει τη νομισματική πολιτική, ώστε να αντιμετωπίσει τον χαμηλό πληθωρισμό όταν τα επιτόκια είναι κοντά στο μηδέν και δεν μπορεί να περιμένει να επέλθει η οικονομική καταστροφή για να δράσει".

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 27,222.63 μονάδες.

Παράλληλα, ο S&P 500 έφτασε τις 2,995.18 μονάδες, αυξανόμενος κατά 0.36%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 8,207.24 μονάδες, με κέρδη 0.27%.