Αγορές

Οριακά κέρδη για τον χρυσό


Μικρή άνοδο κατέγραψε, σήμερα ο χρυσός, εν μέσω παγκόσμιου αναβρασμού από τις τιμές στο πετρέλαιο και τις επιπτώσεις του COVID-19.

Συγκεκριμένα, το πολύτιμο μέταλλο, όντας το επενδυτικό καταφύγιο κάθε κρίσης σημείωσε κέρδη εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού σε πολλές χώρες, καθώς και της κατάρρευσης των συνομιλιών ανάμεσα στις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ την Παρασκευή, όπου η Σαουδική Αραβία μείωσε τις επίσημες τιμές πώλησης του πετρελαίου και ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής τον επόμενο μήνα. Οι αποφάσεις πάρθηκαν ως απάντηση στην άρνηση της Ρωσίας να προχωρήσει σε μείωση παραγωγής, όπως ζήτησε ο ΟΠΕΚ, για να σταθεροποιηθούν οι αγορές από τις επιπτώσεις του COVID-19.

Σήμερα επίσης όλες οι αγορές σημείωσαν τεράστιες απώλειες, ενώ η Wall σταμάτησε για 15 λεπτά τη συνεδρίαση, εξαιτίας της τεράστις πτώσης των δεικτών.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Απριλίου για τον χρυσό σημείωσε κέρδη 3,30 δολάρια, φτάνοντας στα 1.675,70 δολάρια ανά ουγγιά, με άνοδο 0,2%.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ξεπέρασε, παροδικά, τα 1.700 δολάρια, αφού άγγιξε τα 1.704,30 δολ.