Πολιτική

Οργή στη ΝΔ για τη φράση του Ν. Αναστασιάδη: «Το όνομα έχει δοθεί από το 1992» (vid)


Οργή έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία, η θετική στάση και τα συγχαρητήρια του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη προς τον  Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τεράστια είναι η ενόχληση, για την φράση του Κύπριου Προέδρου, ότι «το όνομα έχει δοθεί από το 1992». (Η επίμαχη φράση στο 6:25'' του video)

Στην οδό  Πειραιώς, θεωρούν ότι ο κ. Αναστασιάδης, παρότι πρόσκειται στον ίδιο φιλελεύθερο χώρο, καταστρέφει το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ για το Σκοπιανό και της αφαιρεί το επικοινωνιακό επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έδωσε και το όνομα».

Ο κ. Αναστασιάδης κατά τον διάλογο που είχε με τον κ. Τσίπρα μπροστά στις κάμερες, συνεχάρη θερμά τον Έλληνα Πρωθυπουργό για το θάρρος που επέδειξε για την κατάρτιση και την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, κλείνοντας μια διαμάχη περίπου 30 ετών. Σε μια αποστροφή της ομιλίας του ο κ. Αναστασιάδης λέει: «…δυστυχώς ή ευτυχώς, έτσι κι αλλιώς, το όνομα είχε δοθεί από το 1992»!

Πρόσθεσε δε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών απαλείφονται και τα αλυτρωτικά που υπήρχαν στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας και ανοίγει ταυτόχρονα πόρτες για συνεργασία, ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Είναι πράγματι ένα ιστορικό βήμα που κάνουμε, όχι μόνο διότι επιλύσαμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για τα εθνικά μας συμφέροντα μια διένεξη δεκαετιών, αλλά κυρίως διότι ενισχύουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στη διεθνή κοινή γνώμη και στο διεθνή παράγοντα, δίδοντας τη δυνατότητα να στραφούμε με πιο ενισχυμένα επιχειρήματα στα πραγματικά μεγάλα μέτωπα της εξωτερικής μας πολιτικής και, μετά από αυτή την εξέλιξη, πιστεύω, με ενισχυμένη τη στήριξη και την υποστήριξη και της διεθνούς κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας», τόνισε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

H συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στη Λευκωσία, έγινε στο πλαίσιο της στενότατης συνεργασίας που έχουν, προκειμένου να εξετάσουν μαζί, να επισημάνουν τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και ενόψει της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στις 5 Φεβρουαρίου στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης