Επιχειρήσεις

Oracle: Σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το Oracle Cloud σε 20 νέες περιοχές μέχρι το τέλος του 2020


Για να υποστηρίξει τους πελάτες της ανά τον κόσμο, η Oracle ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία 20 νέες περιοχές Oracle Cloud μέχρι το τέλος του 2020, φτάνοντας συνολικά στις 36 περιοχές για την Oracle Cloud Infrastructure. Αυτή η επέκταση περιλαμβάνει περιοχές σε νέες χώρες και διπλές, γεωγραφικά διαχωρισμένες, περιοχές στις Η.Π.Α., τον Καναδά, τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ε.Ε., την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία, την Ινδία, τα Η.Α.Ε., τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, καθώς και νέες κρατικές περιοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ. Επιπλέον, η Oracle ανακοινώνει αλλαγές στο σχέδιο εξέλιξης για τη διασύνδεση με το Microsoft Azure.

Περισσότεροι πελάτες και συνεργάτες μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη του Oracle Cloud για να υποστηρίξουν την καινοτομία και να ενισχύσουν την επιχειρηματική ανάπτυξη. Με αυτές τις διπλές περιοχές, οι πελάτες μπορούν να υλοποιήσουν λύσεις παραγωγής και λύσεις για αποκατάσταση μετά από καταστροφή εντός της χώρας ή της περιφέρειάς τους, ώστε να καλύψουν τις απαιτήσεις περί επιχειρηματικής συνέχειας και συμμόρφωσης. Οι πελάτες αυτών των περιοχών θα έχουν τώρα πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες Oracle Cloud Infrastructure, συμπεριλαμβανομένης της Oracle Autonomous Database, καθώς και στις Oracle Fusion Applications.

Το Oracle Cloud άνοιξε 12 περιοχές κατά την προηγούμενη χρονιά και σήμερα λειτουργεί με 16 περιοχές παγκοσμίως -11 εμπορικές και πέντε κρατικές- γεγονός που αποτελεί την ταχύτερη επέκταση που έχει σημειώσει οποιοσδήποτε από τους μεγάλους προμηθευτές λύσεων cloud.

Παράλληλα, η Oracle επεκτείνει τις περιοχές της που είναι διασυνδεδεμένες με το Microsoft Azure. Από τον Ιούνιο του 2019, η Oracle έχει ανακοινώσει δύο εμπορικές περιοχές που διασυνδέονται με το Microsoft Azure - Άσμπερν και Λονδίνο. Κατά τα επόμενα τρίμηνα, επεκτείνει παγκοσμίως τη διασύνδεση στις Δυτικές Η.Π.Α., την Ασία και την Ευρώπη. Το Oracle Cloud και το Microsoft Azure θα επεκτείνουν τη διαλειτουργικότητά τους και σε κρατικές περιοχές. Με τον τρόπο αυτό, οι κοινοί πελάτες της Oracle και της Microsoft από το δημόσιο τομέα θα μπορούν να μετακινούν πιο εύκολα τις εφαρμογές τους στο cloud, διατηρώντας τις υφιστάμενες επενδύσεις τους στην τεχνολογία και αξιοποιώντας τη νέα γενιά τεχνολογιών που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για το cloud.

Σήμερα, η Oracle είναι η μοναδική εταιρεία που παραδίδει ένα ολοκληρωμένο και ενοποιημένο σετ υπηρεσιών cloud και ενσωματώνει νοημοσύνη σε κάθε επίπεδο του cloud: από την υποδομή του cloud, μέχρι εργαλεία για ανάπτυξη και ενοποίηση εφαρμογών, καθώς και εφαρμογές cloud για χρηματοοικονομικά, σχεδιασμό επιχειρησιακών πόρων (ERP), εμπειρία πελατών και εργαλεία ανάλυσης. Σε αυτές τις περιοχές θα είναι διαθέσιμη η Oracle Autonomous Database και τα Oracle Analytics, καθώς και υπηρεσίες πλατφόρμας για ανάπτυξη και ενοποίηση εφαρμογών. Τα Oracle Fusion Applications τώρα εκτελούνται στην Oracle Cloud Infrastructure σε πέντε περιοχές κέντρων δεδομένων, και θα είναι διαθέσιμα σε όλες τις διεθνείς περιοχές μέσα σε λίγους μήνες από την έναρξη διαθεσιμότητας σε κάθε περιοχή. Θα είναι η πιο κατανεμημένη πλατφόρμα εφαρμογών cloud που υπάρχει στην αγορά, που θα είναι σε θέση να καλύπτει τις απαιτήσεις της χώρας ή της περιφέρειας περί ανεξαρτησίας των δεδομένων

Ο Roy Illsley, διακεκριμένος αναλυτής, Infrastructure Solutions, Ovum, δήλωσε: «Καθώς το cloud χρησιμοποιείται πλέον από εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο για περισσότερους κρίσιμους φόρτους εργασιών, η Oracle έρχεται να καταδείξει ότι η εξειδίκευσή της σε θέματα μεγάλων εταιρειών σημειώνει σημαντική απήχηση στους πελάτες, οδηγώντας ταυτόχρονα στη διατήρηση πελατών και σε πρόσκτηση νέων. Σύμφωνα με την Oracle, ολοένα περισσότεροι υφιστάμενοι πελάτες μπαίνουν στο Oracle Cloud, ενώ αυξάνονται και οι νέοι πελάτες που μετακινούνται σε αυτό. Το επιθετικό σχέδιο επέκτασης της Oracle για τα κέντρα δεδομένων διεθνώς βοηθάει σε αυτήν την ανάπτυξη. Με τη φήμη που έχει η εταιρεία όσον αφορά στην αξιοπιστία, στην υψηλή απόδοση και στην ασφάλεια, πιστεύουμε ότι η Oracle αυξάνει διαρκώς την επιρροή της ως προμηθευτής εταιρικών λύσεων cloud», καταλήγει.