Διεθνή

«Όπρα για πρόεδρο» θέλουν Μέριλ Στριπ, Τομ Χανκς, Στίβεν Σπίλμπεργκ


Με τις φήμες ότι η Όπρα Γουίνφρι σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ να πληθαίνουν, η Μέριλ Στριπ, ο Τομ Χανκς και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έσπευσαν να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στις ηγετικές ποιότητες και ικανότητές της.

Η Μέριλ Στριπ πιστεύει ότι η «βασίλισσα» της τηλεόρασης είναι «η φωνή ενός ηγέτη». Αναφερόμενη στην ομιλία της Όπρα στις Χρυσές Σφαίρες, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, είπε στον Άντριου Μαρ του BBC: «Έτσι ξεσηκώνονται οι άνθρωποι. Αυτό δείχνει πώς είναι οι ηγέτες».

Και η ηθοποιός είπε ότι έχει ακούσει ότι η Όπρα «εξετάζει πραγματικά» το να θέσει υποψηφιότητα. «Σίγουρα έθεσε τον πήχη ψηλά για οποιονδήποτε άλλον αποφασίσει να βάλει υποψηφιότητα», είπε η Στριπ.

Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της προώθησης της νέας ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ «The Post» στην οποία η Μέριλ Στριπ πρωταγωνιστεί μαζί με τον Τομ Χανκς, οι οποίοι και ήταν παρόντες και εξέφρασαν τις ίδιες απόψεις για την πιθανή υποψηφιότητα της Όπρα Γουίνφρεϊ.

«Η Όπρα έχει μία εμπειρία 35 χρόνων να χτίζει γέφυρες και να φέρνει κοντά ανθρώπους που δεν συμφωνούν… στις τηλεοπτικές εκπομπές», δήλωσε ο Σπίλμπεργκ και πρόσθεσε: «Για μένα αυτά είναι διαπιστευτήρια για την πρόκριση».

«Πιστεύω ότι η Όπρα όταν ξυπνάει το πρωί, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, αναρωτιέται τι μπορεί να κάνει συγκεκριμένο για να γίνει ο κόσμος καλύτερος», είπε από την πλευρά του ο Τομ Χανκς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ