Αγορές

ΟΠΕΚ: Αυξημένη η παραγωγή πετρελαίου τον Σεπτέμβριο


Την ώρα που ποικίλες είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία των τιμών ενέργειας και το κατά πόσο θα επηρεάσει την παγκόσμια ανάπτυξη το ακριβό πετρέλαιο, ο ΟΠΕΚ ανακοινώνει πως η παραγωγή των χωρών - μελών του αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως εξηγεί, αντισταθμίστηκαν οι επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη μείωση της ιρανικής παραγωγής εν όψει της επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η παραγωγή αργού αυξήθηκε κατά 132.000 βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα, στα 32,76 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Αξιοσημείωτο είναι από την άλλη πλευρά πως η παραγωγή από τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 150.000 βαρέλια ημερησίως για να φτάσει στο νέο ρεκόρ της μετασοβιετικής περιόδου, των 11,54 εκατ. βαρελιών.

Την ίδια στιγμή, η παραγωγή αργού από το Ιράν συνέχισε να υποχωρεί, κατά 150.000 βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα, στο μέσο όρο των 3,45 βαρελιών ημερησίως.

Για την ώρα, τάσεις αποκλιμάκωσης των ανοδικών πιέσεων λαμβάνουν χώρα στο πετρέλαιο. Το συμβόλαιο του αργού στη Νέα Υόρκη - παράδοσης Νοεμβρίου - διολισθαίνει με απώλειες άνω του 1,40% πέριξ των 72 δολ. το βαρέλι.

 

 

Διαβάστε επίσης