Ενέργεια

Oneok: Εξαγοράζει τη Magellan Midstream έναντι $18.8 δισ.


Η Oneok ανακοίνωσε την εξαγορά της Magellan Midstream Partners έναντι 18,8 δισ. δολαρίων, με την Oneok να γίνεται μια εταιρεία υποδομών πετρελαίου και φυσικού αερίου με δίκτυο αγωγών μήκους 50.000 μιλίων.

Μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Oneok προέρχεται από το φυσικό αέριο, ενώ η Magellan λειτουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο αγωγών διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν ότι η Oneok θα εξαγοράσει τη Magellan έναντι ενός συνδυασμού μετρητών και μετοχών, που αποτιμάται στα 67,50 δολάρια με βάση τις τιμές κλεισίματος της Παρασκευής, ένα premium 22%. Κάθε μέτοχος της Magellan θα λάβει 25 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά και 0,6670 μετοχές της Oneok. Ο συνδυασμός είναι 63% μετοχές και 37% μετρητά.

Η Oneok, εισηγμένη στον S&P 500, θα αναλάβει χρέος της Magellan ύψους 5 δισ. δολαρίων. Είπε ότι η συμφωνία θα αυξήσει τα κέρδη της ανά μετοχή το 2024, ενώ αναμένει ετήσια αύξηση 3% έως 7% για το 2025 έως το 2027. Οι αναμενόμενες συνέργειες και τα φορολογικά οφέλη θα ενισχύσουν τις μέσες ετήσιες ελεύθερες ταμειακές ροές ανά μετοχή κατά τουλάχιστον 20%, δήλωσε η Oneok.

"Αυτή η εξαγορά δημιουργεί μια πιο ανθεκτική εταιρεία ενεργειακών υποδομών που αναμένεται να παράγει σταθερές ταμειακές ροές σε διάφορους κύκλους εμπορευμάτων", ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.

Οι σημερινοί κάτοχοι της Oneok θα κατέχουν το 77% της συνδυασμένης εταιρείας κατά το κλείσιμο. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα