Επιχειρήσεις

Ομόλογο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Φθηνό χρήμα για τον όμιλο, υψηλή απόδοση σε αποταμιευτές


Ιδιαίτερα ελκυστικό για επενδυτές και αποταμιευτές είναι το νέο 7ετές ομόλογο που  εκδίδει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς θα προσφέρει απόδοση πολλαπλάσια από όλες τις καταθέσεις προσθεσμίας και υψηλότερη από άλλες εναλλακτικές τοποθετήσεις χαμηλού ρίσκου.

Το επιτόκιο αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί στο 2,4%-2,7%, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη διεθνών επενδυτικών χαρτοφυλακίων στον μεγαλύτερο ελληνικό όμιλο κατασκευών, real estate  και ενέργειας.

Κι ενώ για τους επενδυτές το επιτόκιο αυτό συνιστά εξαιρετικά υψηλή απόδοση, για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαμορφώνει πολύ χαμηλό κόστους δανεισμού σε μια δύσκολη συγκυρία. Εξασφαλίζοντας φθηνή ρευστότητα 500 εκατ. ευρώ, η εταιρεία θα περιορίσει τις χρηματοοικονομικές δαπάνες της και θα προχωρήσει απερίσπαστη στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδιασμών της.

Οι νέες ομολογίες (500.000 τίτλοι των 1.000 ευρώ) θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή, που θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, θα διοχετευθούν κυρίως για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων, των υποδομών και της ενέργειας. Μικρό μέρος θα διατεθεί για αναχρηματοδότηση  δανεισμού.

Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα σε εξέλιξη όπως το νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου και συμμετοχές σε έργα ΣΔΙΤ.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαθέτει κυρίαρχη θέση στους τομείς των παραχωρήσεων. Συμμετέχει με 32,5% στο Νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, κατέχει το 100% στην Ιόνια Οδό και στην Κεντρική Οδό, ενώ συμμετέχει με 17% στην Ολυμπία Οδό.
Στον τομέα των κατασκευών έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο 1,7 δισ. ευρώ. Εντονη είναι η παρουσία του στον ενεργειακό τομέα, με παραγωγικές και εμπορικές δραστηριότητες μέσω των θυγατρικών “ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή” και “Ηρων”.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης