Τράπεζες

Ομόλογο 500 εκατ. από την Alpha για ενίσχυση των κεφαλαίων


Μεγάλες τράπεζες ανέλαβαν την έκδοση τίτλων Tier 2, αρχίζουν παρουσιάσεις στο Λονδίνο και στο Παρίσι

Το μεγάλο βήμα για την έξοδο στην ευρωπαϊκή αγορά, με στόχο να ενισχύσει κατά 500 εκατ. ευρώ την κεφαλαιακή βάση της, έκανε η Alpha Bank, προχωρώντας τη διαδικασία έκδοσης ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης, Tier 2, μέσω σχήματος μεγάλων διεθνών τραπεζών.

Σύμβουλος έκδοσης θα είναι η Citi, ενώ το βιβλίο προσφορών ανέλαβαν οι Citi, Goldman Sachs International, HSBC, J.P. Morgan και NatWest Markets. Η Alpha Bank, θα απαντήσει και σε τηλεφωνικές κλήσεις επενδυτών που θα ζητήσουν ενημέρωση για την έκδοση. Η Alpha Finance θα οργανώσει ενημερωτικές συναντήσεις με επενδυτές στο Λονδίνο και στο Παρίσι.

Η έκδοση των τίτλων Tier 2 θα ακολουθήσει στο προσεχές μέλλον και υπόκειται στις συνθήκες της αγοράς, όπως ανακοινώθηκε. Οι αναμενόμενες βαθμολογίες των τίτλων θα είναι Caa2 από την Moody's και CCC από την S&P.

Με την έκδοση, η Alpha Bank επιδιώκει να ενισχύσει τα κεφάλαιά της, στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 12 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά έκδοση που προωθεί ελληνική τράπεζα από πέρυσι και η Alpha αναμένει ότι θα κεφαλαιοποιήσει το πολύ καλό κλίμα για τους ελληνικούς τίτλους, που επικρατεί μετά και την έκδοση 15ετούς ομολόγου από το Δημόσιο, ώστε να επιτύχει χαμηλό επιτόκιο στα νέα ομόλογα. Η τελευταία έκδοση, που έγινε από την Εθνική, το περασμένο καλοκαίρι, είχε επιτόκιο 8,25%.

Ετικέτες ΑΛΦΑ