Επιχειρήσεις

Ομολογιακό €200 εκατ. από την Autohellas στις 17-19 Ιανουαρίου - Απόδοση κοντά στο 4,5%


Ρευστότητα 200 εκατ. ευρώ θα αντλήσει από την αγορά η εισηγμένη εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Autohellas, εκδίδοντας ομολογίς 5ετούς διάρκειας.

ΟΙ ομολογίες θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, από την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου.

 Κατά τις εκτιμήσεις αναλυτών η απόδοση θα διαμορφωθεί  κοντά στο 4,5%

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που θα αντληθεί, θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού. Τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ θα  αξιοποιηθούν για την ανανέωση του στόλου οχημάτων και για ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης.

Επισημαίνεται ότι πέραν της βασικής της δραστηριότητας στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων με το σήμα της Hertz, η εταιρεία του ομίλου Βασιλάκη έχει επεκταθεί μέσω θυγατρικών στο εμπόριο αυτοκινήτων. Διαθέτει ακόμη σημαντικές συμμετοχές στην Aegean Airlines  και σε επιχειρήσεις του κλάδου αυτοκινήτων. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε 9 χώρες και διαθέτει το μεγαλύτερο ιδιόκτητο δίκτυο με περισσότερα από 160 Σημεία Πώλησης.

Τα τελευταία χρόνια η Autohellas έχει πραγματοποιήσει  στοχευμένες στρατηγικές κινήσεις για την επίτευξη συνεργειών και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Παράλληλα, εμπλουτίζει συνεχώς τον στόλο της με "πράσινα" οχήματα.

Τα επόμενα χρόνια θα υλοποιήσει επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ για αγορά αποκλειστικά αυτοκινήτων μηδενικών και χαμηλών ρύπων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα