Χρηστικά

Ομερτά σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ λόγω των εκλογών!


Απαγόρευσαν στις διοικήσεις ΑΑΔΕ και ΚΕΑΟ τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τις κατασχέσεις, μισθών συντάξεων, ενοικίων και την έκρηξη χρεών προς Εφορία και ΕΦΚΑ!

Το πάγωμα της δημοσιοποίησης των στοιχείων για την εξέλιξη των χρεών προς την Εφορία και τον ΕΦΚΑ, πριν από τις εκλογές, επέβαλαν στις διοικήσεις της ΑΑΔΕ και του ΚΕΑΟ οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Ταυτόχρονα, απαγορεύτηκε στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών η δημοσιοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου για το 2023, προφανώς για να μην γίνει γνωστό το κυνηγητό των οφειλετών και προκληθούν αντιδράσεις των επαγγελματιών.

Ειδικότερα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κρύβει την εξέλιξη των χρεών προς το δημόσιο, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα σχετικά στοιχεία στη διάρκεια του 2023.

Το τελευταίο στατιστικό δελτίο που εξέδωσε αφορούσε στα χρέη του Δεκεμβρίου 2022 και έκτοτε επέβαλε σιωπητήριο.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής πληροφορήθηκε την εξέλιξη των χρεών του Ιανουαρίου και τα δημοσιοποίησε τον περασμένο Μάρτιο, τα οποία έδειξαν ότι το σύνολο των χρεών προς την Εφορία έφτασαν στα 114,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022, αλλά και κατά 750 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2022, που ήταν 113,75 δισ. ευρώ.

Αν δεν ανακοίνωνε τα χρέη του Ιανουαρίου το ΓΠΚΒ, δεν μαθαίναμε την εξέλιξή τους, αλλά για τους επόμενους μήνες υπάρχει σιωπή.

Συγχρόνως η ΑΑΔΕ αποκρύβει και τα στοιχεία που αφορούν στις κατασχέσεις, μισθών συντάξεων, ενοικίων και γενικότερα ποσών σε χέρια τρίτων, οι οποίες φτάνουν σε 1.300.000 ΑΦΜ και επικρέμεται η απειλή των κατασχέσεων για άλλους 650.000 φορολογούμενους.

Ούτε στοιχεία για τους ελέγχους

Εκτός από την εξέλιξη των χρεών, αποκρύπτονται επίσης και τα στοιχεία για την εξέλιξη των φορολογικών ελέγχων από τις ΔΟΥ, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων τις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων κ.λπ.

Ομερτά και από τον ΕΦΚΑ

Παράλληλα το ΚΕΑΟ δεν έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα, τα στοιχεία για την εξέλιξη των χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Προφανής λόγος είναι η απόκρυψη της νέας αύξησης των χρεών, τα οποία έχουν εκτιναχθεί στο ποσό των 45,67 δισ. ευρώ, στο τέλος Δεκεμβρίου 2022.

Ακόμη, ενώ έχει περάσει σχεδόν το μισό του 2023, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, δεν έχει δημοσιοποιήσει το Επιχειρησιακό Σχέδιο για το τρέχον έτος.

Στόχος είναι η απόκρυψη του σχεδίου για το κυνηγητό των οφειλετών του ΕΦΚΑ, αλλά και για τα αποτελέσματα των ενεργειών του ΚΕΑΟ το 2022.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα