Διεθνή

Ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν στο ανατολικό Χαλέπι


...όπως ανακοίνωσε η Μόσχα

Ομαδικούς τάφους, με δεκάδες πτώματα ανθρώπων που βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν ανακοίνωσε ότι εντοπισε η Μόσχα στο ανατολικό Χαλέπι. Σύμφωνα με το υπουργείο, τα πολύ σοβαρά, τρομοκρατικά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθησαν στη Συρία καταγράφονται προσεκτικά και θα τους δοθεί η μέγιστη δημοσιότητα.

Όπως ανακοίνωσε, στο ανατολικό Χαλέπι βρέθηκαν επτά μεγάλες αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά, αρκετά για να εξοπλιστούν πολλά τάγματα. Οι μαχητές της «αποκαλούμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» ναρκοθέτησαν σχεδόν τα πάντα, δρόμους, εισόδους κτιρίων, αυτοκίνητα, δίκυκλα, ακόμη και παιδικά παιχνίδια, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, αντιστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Όλα καταγράφονται προσεκτικά, συμπεριλαμβανομένων και των σοβαρών στρατιωτικών εγκλημάτων των τρομοκρατών, για να δημοσιοποιηθούν ώστε οι Ευρωπαίοι υποστηρικτές της αποκαλούμενης (συριακής) αντιπολίτευσης στο Λονδίνο και το Παρίσι να ενημερωθούν για το ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι προστατευόμενοί τους» πρόσθεσε.

Συρία: Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν προσπαθώντας να ξεφύγουν

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι μετά την ανακατάληψη του ανατολικού τομέα του Χαλεπιού δεν έχει εντοπιστεί στην περιοχή αυτή κανένας εθελοντής διασώστης της ομάδας που έγινε γνωστή με την ονομασία «Λευκά Κράνη». «Στο ανατολικό Χαλέπι δεν καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε ακόμη κανέναν λεγόμενο εθελοντή διασώστη (...) από αυτούς για τους οποίους στρώθηκαν κόκκινα χαλιά στο Παρίσι και το Λονδίνο και έφτασαν σχεδόν να είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, έτοιμος να φιλοξενήσει στη χώρα του συνομιλίες για την ειρηνική επίλυση της συριακής κρίσης δήλωσε ο πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αγία Πετρούπολη, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία, το Ιράν, η Τουρκία και ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συμφώνησαν ότι η πρωτεύουσα του Καζακστάν θα πρέπει να φιλοξενήσει τις νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Τόνισε επίσης ότι το επόμενο βήμα για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία θα πρέπει να είναι η κήρυξη εκεχειρίας σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις