Ασφαλιστική Αγορά

Ομαδικό συμβόλαιο με ελληνική ασφαλιστική για τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ


Σε ισχύ τέθηκε από την προηγούμενη Πέμπτη (7/2) ομαδικό πρόγραμμα Ασφάλισης για το σύνολο του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ. Επρόκειτο για δέσμευση που ανέλαβε η διοίκηση της εταιρίας κατά την υπογραφή της νέας τριετούς Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τον Ιούνιο του 2018 και η οποία υλοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες του sofokleousin.gr, κάνουν λόγο για συμφωνία με την Εθνική Ασφαλιστική, στο πλαίσιο της συνεχούς διεύρυνσης του πελατολογίου της τελευταίας. Την ίδια ώρα, ασαφές παραμένει το πλαίσιο για την επόμενη μέρα της ασφαλιστικής: Η διοίκηση της ΕΤΕ καλείται είτε να βρεί στρατηγικό επενδυτή για το 75% της θυγατρικής, είτε να προχωρήσει στην εισαγωγή της θυγατρικής της στο Χρηματιστήριο, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα.

Η Εθνική Τράπεζα έχει ζητήσει από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ (DG Comp) παράταση για να διερευνήσει και να επιλέξει τον καλύτερο τρόπο διάθεσης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στόχος είναι να δρομολογηθεί η αξιοποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής πριν από το τέλος του 2020

Όσον αφορά την σχετική σύμβαση ΑΔΜΗΕ - Εθνικής Ασφαλιστικής προβλέπει μεταξύ άλλων: 

  • Ασφάλιση ζωής
  • Ασφάλιση ασθενείας/ατυχήματος
  • Ευρεία νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα μπορεί  όχι μόνο να επεκταθεί στα εξαρτώμενα μέλη των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ, αλλά και να συνεχιστεί μετά τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων, με πολύ ευνοϊκούς όρους και στις δυο περιπτώσεις.  

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, «Η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων είναι μια πρωτοβουλία που υλοποιείται σε συνέχεια της αλλαγής της Συμφωνίας Μετόχων, η οποία διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας έως ότου οι εργαζόμενοι θεμελιώσουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Ολα αυτά συνιστούν έμπρακτες εκφράσεις της εμπιστοσύνης των μετόχων του ΑΔΜΗΕ προς το προσωπικό της εταιρείας και της μέριμνας που επιδεικνύεται από τη διοίκηση για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας». 

B. K
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις