Πολιτική

«Ομάδα κρούσης» της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα για δεξιές ψήφους


Γεωργιάδης και Βορίδης ανεβαίνουν στη Β.Ελλάδα για να προσελκύσοουν το δεξιό εκλογικό κοινό – Η στρατηγική της ΝΔ απέναντι σε Ελληνική Λύση και Νίκη

Πυλώνας των στρατηγικών στοχεύσεων της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, είναι να σταματήσει την υπερφαλάγγιση από τα δεξιά της και να περιορίσει την «απειλή» για περαιτέρω απώλειες, που αποτυπώνεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, με εκφραστές την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου και τη «Νίκη».

Οι επιτελείς της ΝΔ είχαν διαγνώσει αδυναμίες και υποτονική συσπείρωση του κόμματος σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος, με έντονη παρουσία και δυναμική της «Ελληνικής Λύσης». Οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε και μια άλλη απειλή εκ δεξιών για τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα «Νίκη», το οποίο τα πήγε εξαιρετικά σε Μακεδονία και ευρύτερα στη Β.Ελλάδα. Ο εκλογικός χάρτης «βάφτηκε» μπλε, όμως, η διαρροή ψηφοφόρων με δεξιά ή και ακροδεξιά προέλευση στα δύο αυτά κόμματα, θορύβησε τη ΝΔ.

Με την αυτοδυναμία να αποτελεί τον μείζον και αδιαπραγμάτευτο στόχο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, θέλουν να θωρακίσουν το κόμμα από τυχόν νέες απώλειες από τα δεξιά και παράλληλα να επαναπροσεγγίσουν ψηφοφόρους που ανήκουν εν δυνάμει στη δική τους εκλογική δεξαμενή. Για να το πετύχει αυτό, η ΝΔ ρίχνει στη μάχη βαριά εκλογικά «χαρτιά»- πολιτικά στελέχη τα οποία έχουν αποδεδειγμένα μεγάλη απήχηση στο πιο σκληροπυρηνικό δεξιό-ακροδεξιό κοινό. Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει ομάδα κρούσης αποτελούμενη από τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, τα οποία θα περιοδεύσουν σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος, όπου το κόμμα είχε απώλειες προς τα δεξιά του και «χαμένες» ψήφους που πήγαν σε «Ελληνική Λύση» και «Νίκη».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζει επισκέψεις σε Καστοριά και Πέλλα, ενώ στην ατζέντα του βρίσκεται και το Άγιο Όρος, το οποίο σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ενισχύει ποικιλοτρόπως την προσπάθεια του κόμματος «Νίκη». Ο Μάκης Βορίδης θα επισκεφτεί την Πιερία, την Φλώρινα και το Κιλκίς, περιοχές όπου η «Νίκη» και Ελληνική Λύση» εμφάνισαν ιδιαίτερη δυναμική, «αλιεύοντας» ψήφους από την ευρύτερη δεξιά δεξαμενή. Η «μάχη» της Β.Ελλάδος έχει εξέχουσα σημασία για τη ΝΔ και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει σε Πέλλα και Κιλκίς. Επίσης άλλα δύο σημαίνοντα στελέχη οι Δένδιας και Παναγιωτόπουλος θα επισκεφθούν τον Έβρο.

Η σπέκουλα για τη «Νίκη» και που αποσκοπεί

Οι σχέσεις της «Νίκης» με μονές του Αγίου Όρους και η στήριξή της από κονδύλια που έχουν προέλευση τη Ρωσία, σπεκουλάρεται από κύκλους της ΝΔ και φιλιά ΜΜΕ, από την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου. Στη «Νίκη», ένα κόμμα που προτάσσει την θρησκευτική-ορθόδοξη ταυτότητά του, καταλογίζεται από τους ίδιους κύκλους, ότι συνδέεται και υποστηρίζεται οικονομικά-πολιτικά από «πηγές» εντός του Αγίου Όρους. Η ίδια σπέκουλα συνεχίζεται έως και σήμερα, εν μέσω διαρροών ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, θα προβεί σε εκτεταμένους ελέγχους σε μονές του Αγίου Ορους, με σκοπό να εντοπιστούν διαδρομές μαύρου χρήματος, που προέρχονται από τη Ρωσία και είχαν ως τελικό αποδέκτη το κόμμα «Νίκη».

Η δημοσιοποίηση και μόνο αυτών των «πληροφοριών» έχει αναμφίβολα επικοινωνιακό αντίκτυπο με αρνητικό πρόσωπο για τη «Νίκη» και ενδεχομένως να αποσκοπεί στο να… κλονίσει την πίστη δεξιών ψηφοφόρων που βρήκαν προσωρινό καταφύγιο σ’ αυτό το κόμμα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα