Διεθνή

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ξεκίνησαν συζητήσεις για ενδεχόμενο ακύρωσης λόγω κορωνοϊου


Μπορεί οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να έκαναν καθησυχαστικές δηλώσεις ενόψει «Τόκιο 2020», λόγω του κορωνοϊού, αλλά πλέον ακούστηκε και η αντίθετη άποψη, που… κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και κάνει λόγο ακόμα και για ακύρωση!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο έχουν οριστεί να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου. Η εξάπλωση του κορωνοϊού όμως έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό. Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει, δεκάδες χιλιάδες έχουν νοσήσει και ερωτήσεις για το αν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του ερχόμενου καλοκαιριού θα πρέπει να μετακινηθεί ή να ακυρωθεί αυξάνονται συνεχώς…

Δήλωση – βόμβα για τη διεξαγωγή των Αγώνων. Σύμφωνα με το Associated Press, έκανε ο παλαίμαχος Καναδός κολυμβητής και νυν μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντικ Πάουντ, υποστήριξε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα υπάρξει οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή τους, αναφέροντας πως η εξάπλωση του κορωνοϊού μπορεί να φέρει ακόμα και την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 του Τόκιο!

«Γύρω σε αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους» ήταν τα λόγια του Ντικ Πάουντ.

Ωστόσο, ο Πάουντ προτρέπει τους αθλητές να συνεχίσουν κανονικά την προετοιμασία τους: «Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα βρεθείτε στο Τόκιο. Όλες οι ενδείξεις λένε ότι η δουλειά θα γίνει κανονικά. Συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας».