Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2028: Επικυρώθηκαν από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ τα 5 νέα αθλήματα


Το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, το κρίκετ, το ποδόσφαιρο με σημαία, το λακρός και το σκουός είναι τα πέντε αθλήματα που επικυρώθηκαν από το Εκτελεστικό Συμβούλιο (ΕΒ) της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην επερχόμενη Σύνοδο της ΔΟΕ ως πρόσθετα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες "Λος Άντζελες 2028".

Αυτά τα πρόσθετα αθλήματα προτάθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή, μόνο για την έκδοσή της στους προσεχείς Αγώνες, και εξετάστηκαν από την Επιτροπή Ολυμπιακού Προγράμματος (OPC) προτού υποβληθούν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Για το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, το κρίκετ και το λακρός θα πρόκειται για την επιστροφή τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, ενώ το ποδόσφαιρο και το σκουός θα κάνουν το ντεμπούτο τους στη διοργάνωση της «Πόλης των Αγγέλων».

«Η επιλογή αυτών των πέντε νέων αθλημάτων είναι σύμφωνη με την αμερικανική αθλητική κουλτούρα και θα παρουσιάσει τα εμβληματικά αθλήματα των ΗΠΑ στον κόσμο, ενώ θα φέρει διεθνή αθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα αθλήματα θα κάνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 μοναδικούς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και πρόσθεσε:

«Η ένταξή τους θα επιτρέψει στο Ολυμπιακό Κίνημα να συνεργαστεί με νέες κοινότητες αθλητών και φιλάθλων στις ΗΠΑ και παγκοσμίως».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις