Ολοκλήρωσαν το έργο τους οι φετινοί 10 νικητές του προγράμματος Vodafone World of Difference προσφέροντας έμπρακτα μέσα από την εργασία τους σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι φετινοί νικητές είχαν την ευκαιρία ως εργαζόμενοι για έξι μήνες στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να αποκτήσουν εμπειρία, πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία, ενώ η Vodafone κάλυψε το κόστος απασχόλησής τους.
H Vodafone, μέσα από το πρόγραμμα Vodafone World of Difference, στηρίζει το έργο κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών και συμβάλλει στην ενίσχυση ανθρώπων που το έχουν πραγματικά ανάγκη, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει και δίνει προοπτική σε νέους που θέλουν να εργαστούν και να προσφέρουν στην κοινωνία.
Το Vodafone World of Difference υλοποιείται στην Ελλάδα από το 2010, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας, έχοντας μέχρι σήμερα αναδείξει 44 νικητές από όλη τη χώρα. Περισσότερες πληροφορίες για το Vodafone World of Difference και τους νικητές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα:
http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=10012
Το Video με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση
https://www.youtube.com/watch?v=VrgwpeFc7Qs
Αναλυτικές πληροφορίες για το έργο των φετινών νικητών:
Η Κατερίνα Αγγελοπούλου εργάστηκε ως Συντονίστρια του Προγράμματος «Best Buddies Ελλάδας» στην TACT Hellas. Κατά τους 6 μήνες εργασίας της δημιουργήθηκαν 27 νέες σχέσεις φιλίας, μεταξύ εθελοντών και ατόμων με νοητική καθυστέρηση για την κοινωνικοποίηση τους, καθώς και συνεργασίες με 2 άλλους φορείς για την υιοθέτηση του προγράμματος.
Η Έλλη Ανυφαντή εργάστηκε ως Υπεύθυνη Συντονισμού και Οργάνωσης των δράσεων και πρωτοβουλιών της οργάνωσης Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών στην Κέρκυρα, όπου συνέβαλε στον συντονισμό και στην οργάνωση των δράσεων του Γραφείου Διαμεσολάβησης και της Δομής Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό δημοσιεύθηκαν περισσότερες από 3.800 θέσεις εργασίας διαθέσιμες στα νησιά του Ιονίου, ενώ επίσης σχεδιάστηκαν καινοτόμα προγράμματα που διασφαλίζουν την πρόσβαση ευάλωτων ομάδων στην εκπαίδευση.
Η Σοφία Αξωνίδη εργάστηκε στην WWF Ελλάς και ανέλαβε την υποστήριξη και διαχείριση του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή» και συγκεκριμένα της εφαρμογής για την καταγραφή των χώρων αστικού πρασίνου της Ελλάδας. Κατά τους 6 μήνες εργασίας της συνέβαλε σε δράσεις δίνοντας σε πολίτες ανά τη χώρα τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τους χώρους αστικού πρασίνου στην πόλη τους και να τους αξιοποιήσουν, συμβάλλοντας έτσι σε μια «Καλύτερη Ζωή» για τους ίδιους και την οικογένεια τους.
Η Αφροδίτη Γκαμπούρη εργάστηκε ως συντονίστρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", αναλαμβάνοντας τον συντονισμό ενημερωτικών δράσεων αλλά και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» και «Ασφαλώς Ποδηλατώ» για τη μετάδοση των αρχών της οδικής ασφάλειας σε 1.119 μαθητές και 67 εκπαιδευτικούς 28 δημοτικών και νηπιαγωγείων σχολείων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Η Πολύνα Κάβουρα εργάστηκε ως Μουσικοθεραπεύτρια στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ», όπου ανέλαβε την οργάνωση μουσικοθεραπευτικών δράσεων (ατομικών και ομαδικών) σε 16 παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά τους. Παράλληλα, διοργάνωσε μουσικοθεραπευτικές συνεδρίες για 36 οικογένειες παιδιών που φιλοξενούνται στον Σύλλογο καθώς και σεμινάρια βιωματικού χαρακτήρα για 60 εργαζόμενους του οργανισμού με στόχο τη στήριξη και ενδυνάμωσή τους στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.
Η Γεωργία Μαλέα εργάστηκε ως Ψυχολόγος στον εθελοντικό οργανισμό ΚΕΛΕΤΡΟΝ - ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, όπου ανέλαβε την ψυχολογική στήριξη 160 παιδιών και 75 οικογενειών μέσω ατομικών αλλά και ομαδικών συνεδριών και παράλληλα υλοποίησε πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης εκφοβισμού σε 698 παιδιά 10 σχολείων του Νομού Καστοριάς.
Ο Σόλωνας Μάλκας εργάστηκε στην Emfasis Foundation ως Υπεύθυνος των Κινητών Μονάδων Υποστήριξης Αθήνας & Πειραιά. Κατά τους 6 μήνες εργασίας του ανέλαβε την εκπαίδευση των αρχηγών των ομάδων και των εθελοντών των κινητών μονάδων για την εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα την άμεση και ουσιαστική βοήθεια σε 2.400 ωφελούμενους.
Η Λήδα Μουρλούκου εργάστηκε ως Υπεύθυνη Συντονισμού του προγράμματος «Buddy System» στην PRAKSIS στο πρόγραμμα «ΣΤΕΓΗ PLUS (+)», όπου συνέβαλε στο συντονισμό του προγράμματος Buddy System του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αθήνα για τη διατήρηση και εποπτεία 8 σχέσεων φιλίας μεταξύ ενηλίκων και ασυνόδευτων παιδιών-αιτούντων ασύλου που προϋπήρχαν αλλά και την ανάπτυξη 20 νέων σχέσεων.
Ο Χάρης Πατούνης εργάστηκε ως Υπεύθυνος Προγράμματος Αστέρι της Ευχής στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), όπου ανέλαβε τη διαχείριση και επέκταση του εκπαιδευτικού προγράμματος το Αστέρι της Ευχής σε σχολεία, εταιρείες και ιδιώτες, και συνέβαλε στην ενίσχυση των πόρων της οργάνωσης μέσω αύξησης του αριθμού των ευχών που θα μπορούν να εκπληρωθούν, καθώς και στη μείωση του χρόνου εκπλήρωσης ευχών.
Η Κατερίνα Σφακιανάκη εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στον Σύλλογο Στήριξης Εξαρτημένων ατόμων από το αλκοόλ «Η Επιστροφή», όπου συνέβαλε στον συντονισμό και στην υλοποίηση δράσεων πρόληψης όσον αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ σε νεαρές ηλικίες, σε 694 μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς 10 σχολείων των νομών Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου στην Κρήτη. Επίσης, πραγματοποίησε 241 οικογενειακές συνεδρίες όπου παρείχε υποστήριξη και συμβουλευτική, ενώ κατά την διάρκεια της εργασίας της 63 νέες οικογένειες εντάχθηκαν στο θεραπευτικό πρόγραμμα.