Ελλάδα

Ολική ανατροπή, αποφυλακίζονται Ριχάρδος και λοιποί κατηγορούμενοι!


Δεν οφείλονται δασμοί και φόροι, συνεπώς δεν υπάρχει λαθρεμπορία χρυσού, άρα ούτε εγκληματική οργάνωση. Αυτό βεβαιώνεται σε σχετικό έγγραφο της ΑΑΔΕ με το οποίο η γνωστή υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού που απασχόλησε έντονα τις προηγούμενες μέρες οδηγείται σε ολική ανατροπή: 

Όπως γίνεται γνωστό, η ανακρίτρια διαφθοράς προχώρησε σε ανάκληση και των οκτώ ενταλμάτων προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων που είχε διαταχθεί η προφυλάκισή τους από την Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων αναμένεται η αποφυλάκιση του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου και των άλλων 7.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των συνηγόρων υπεράσπισης:

Αλέξης Κούγιας 

"Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια, η οποία προς τιμή της,  μας ανακοίνωσε ότι από χθες το μεσημέρι, με επιμέλειά της, κατάφερε να προκαλέσει αντίδραση από την ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις. Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση. Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως η δικαιοσύνη θα στραφεί σε βάρος αυτών που δημιούργησαν τη φαρσοκωμωδία".
 
Παναγιώτης και Γιώργος Μιχαλόλιας

"Μετεβλήθη το αστυνομικό τμήμα ασφαλείας σε αστυνομικό τμήμα ανασφαλείας. Οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στην ταλαιπωρία με σοβαρές διώξεις χωρίς να έχουν οποιοδήποτε νομικό έρεισμα, όπως βεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές του ΥΠΟΙΚ. Κλείνουμε με την εξής φράση:  Ο μη γένοιτο επανάληψη αυτής της διωκτικής αυθαιρεσίας και αξίζει να τονίσουμε και την ευαισθησία των δικαστικών αρχών οι οποίες μέχρι σήμερα έκαναν άλματα στο κενό".  
 
Δημήτρης Κακόγιαννος 

"Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα"

Επαμεινώνδας Παπαδέας

"Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανηλίκων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη".

Διαβάστε επίσης