Άμυνα & Διπλωματία

Οκτάι: Θα λάβουν απάντηση Ελλάδα και Κύπριος αν συνεχίσουν


Σε νέα πρόκληση προέβη ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας, εξαπολύοντας απειλές εναντίον των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει το δίκτυο brtk, ο Οκτάι, παρευρισκόμενος στα εγκαίνια του πάρκου των "μαρτύρων της Κύπρου” στην Άγκυρα, τόνισε: "Η ιστορία δίνει ξεκάθαρες προειδοποιήσεις σε αυτούς που θέλουν να δουν. Μια δίκαιη και βιώσιμη λύση είναι η μόνη πιθανή προσέγγιση με βάση τις πραγματικότητες που υπάρχουν στο νησί".

Ο ίδιος σημείωσε πως στα γεγονότα του 1974 "η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο έβαλε τέλος στην καταπίεση, τον τρόμο και τις προσπάθειες απάνθρωπου εκφοβισμού που στόχευαν τους Τουρκοκύπριους”.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως "η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή διοίκηση προσπαθούν να στείλουν ένα ιταλικό πλοίο με μαλτέζικη σημαία στην υφαλοκρηπίδα μας. Θα τονίσω αυτό. Όποιος χάνει το δρόμο του στην Μεσόγειο θα λάβει την απάντηση του”.

"Από εδώ και στο εξής θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, αν προχωρήσουν να γνωρίζουν ότι θα λάβουν μια πολύ ξεκάθαρη απάντηση και τώρα και στο μέλλον, όπως συνέβη και στο παρελθόν”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις