Ελλάδα

Οι υποψήφιοι για την προεδρία και την αντιπροεδρία του ΣτΕ


 Τηρώντας την επετηρίδα, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης  Κ. Τσιάρας πρότεινε ως υποψηφίους  για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ τους 6 αντιπροέδρους του.
 Η θέση έμεινε κενή μετά την αποχώρηση από την προεδρία του ανωτάτου δικαστηρίου της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, λόγω εκλογής της στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
 Υποψήφιοι είναι οι αντιπρόεδροι Αθανάσιος Ράντος, Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και Δημήτρης Σκαλτσούνης.

Με την ανάδειξη νέου προέδρου θα κενωθεί μία θέση αντιπροέδρου του ΣτΕ. Υποψήφιοι να την καταλάβουν θα είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Γεώργιος Τσιμέκας, Σπυρίδων-Κωνσταντίνος Μαρκάτης και Παναγιώτα Καρλή.

Τις δύο  λίστες υποψηφίων για την προεδρία και την αντιπροεδρία του ΣτΕ γνωστοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης  στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι υποψήφιοι θα εμφανισθούν σε ακρόαση στη διάσκεψη των  προέδρων της Βουλής, που θα διατυπώσει προτάσεις.  Στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τα πρόσωπα τα οποία θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΣτΕ